Német lap: Németország az ígérgetések ellenére alig küldött fegyvert Ukrajnának

2022. május 30. 11:40

A lap értesülései szerint a megvalósult fegyverszállítmányok jelentősen elmaradnak az ígéretektől.

2022. május 30. 11:40
null

A német kormány az elmúlt 9 hét során minimálisra fogta a fegyverszállítmányokat Ukrajna részére – állítja a Welt am Sonntag a lap birtokába jutott dokumentumok alapján. A lap állítása szerint a március 30. és május 26. közötti időszakban a német kormány mindössze két szállítmányt küldött az ukránoknak, összesen 4600 tankelhárító aknát. 

A német kormány április végén hosszú hezitálás után jóváhagyta nehézfegyverek, köztük harckocsik Ukrajnába küldését, ebből egyelőre semmi nem valósult meg: a beígért ötven Gepard önjáró légvédelmi gépágyú és hét Panzerhaubitze 2000 önjáró tarack első darabjai csak júliusban érkezhetnek meg.

Mindez éles ellentétben áll Olaf Scholz német kancellár retorikájával, amelyben rendre határozott támogatásáról biztosítja Ukrajnát. A német kormány biztonsági okokra és minősített adatokra hivatkozva nem kommentálta a lap állításokat.

Nyitóképen: Olaf Scholz német kancellár. Fotó: Michael Kappeler / DPA /AFP

 

 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2022. május 30. 22:14
" beígért ötven Gepard önjáró légvédelmi gépágyú és hét Panzerhaubitze 2000 önjáró tarack első darabjai csak júliusban érkezhetnek meg." darabokban
Reszelő Aladár
2022. május 30. 19:18
Zseniálisak. Azt mondják, hogy küldenek, de mégsem. Mondjuk az ukrán nagykövet aprítja őket is és lassan nyilvántartást vezet, hogy mivel lógnak nekik a németek.
Lacika8006
2022. május 30. 18:32
Küldenék nekik hatástalanított fegyvereket! Csak felfelé felirattal Közel a győzelem, hajrá
Erdőmester
2022. május 30. 16:07
Talán most már nem is kellene forszírozni a fegyverszállítást, nincs értelme. Csak Amerika húz hasznot Ukrajna fegyverellátásából. Az Ukrajna fegyverrel történő megsegítését célzó narratíva csak a nép szenvedését hosszabbítja meg. Az Oroszok úgyis elfoglalják amit elhatároztak. Lehet hősködni, de az csak akkor ment, amikor dombaszban halomra gyilkolták az ukránok az oroszokat. Zelenszkij már kezdi érezni a vesztét. Szűköl mint a kutya, könyörög a fegyverekért, de ezzel csak a népét viszi a vágóhídra. Akármit kapnak az USA-tól, az oroszoknak is van legalább olyan hatású fegyverük, amit kezelni is tudnak, nem most tanulják. Halgasson az EU Kissingerre. Amit Ő mond, az a reálpolitika. Amit az EU elitje harsog, az csak puszta hőbölgés, aminek a kárát az uniós polgárok szívják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!