Zelenszkij: A nagyhatalmak flörtölnek Oroszországgal ahelyett, hogy megszorongatnák

2022. május 27. 15:31

Zelenszkij nehezményezte, hogy az Európai Unió már több hete nem tud megegyezni az Oroszország elleni hatodik szankciócsomagról.

2022. május 27. 15:31
null

Az ukrán elnök szerint az ukrajnai háborút meg lehetne állítani, ha „a világ nagyhatalmai nem flörtölnének Oroszországgal, hanem valóban megszorongatnák”, hogy véget vessen az agressziónak. Erről az államfő egyik videóüzenetében beszélt, amelyből pénteken idézett az Ukrajinszka Pravda hírportál. Zelenszkij nehezményezte, hogy az Európai Unió már több hete nem tud megegyezni az Oroszország elleni hatodik szankciócsomagról.

Hány hete már, hogy a világ nem meri blokkolni az orosz bankrendszert”

– tette hozzá. Rámutatott arra is: Ukrajna hosszú ideje küzd azért, hogy minden szükséges fegyvert megkapjon, és azokkal „megváltoztathassa a harcok jellegét, gyorsabban és magabiztosabban haladhasson a megszállók kiűzésében”.

(MTI)

Nyitókép: Fabrice Coffrini / AFP

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemtudommegállni
2022. május 29. 15:31
Drága mamád flörtölt volna kevesebbet, nem született volna a világra egy ripacs, fütyizenész! Bár sajnos akiknek érdekében állt, áll találnának másik bábot! Egyszer ez is felelni fog a sok, magunkfajta, elveszett életért!
Dezsőke
2022. május 28. 08:52
FONTOS A belga miniszterelnök szerint csak olyan uniós szankciókat szabadna elfogadni, amelyeket a középosztály is támogatni tud és amelyek nem okoznak "túl nagy szenvedést" az embereknek. Alexander De Croo az Euronewsnak adott interjúban azt mondta, Magyarországnak jogos fenntartásai vannak a bizottság mostani olajembargós javaslatával szemben és Magyarországon kívül is több tagállam hasonló állásponton van." hozátenném, szerintem, ha nem éri el egy szanciójavaslat az érintettek 50 %-ának támogatását, bevezetése nem jogszerű! ezt kell felülvizsgálni, erre kell törekednünk, Európa megmentése érdekében! A jelenlegi szankciók valószínűleg énnélfogva érvénytelenek, mivel az éritettekkel nem egyeztettek. Ha ez így működhene, bárki", bármikor, bárki ellen jogot vindikálva magának szankciózgazhatna kedvére. A VILÁG NEM ÍGY MŰKÖDIK! MINDEN SZANKCIÓT VISSZA KELL VONNI!
Monostor
2022. május 28. 07:29
Az ukrán-orosz háború olyan mint egy rákos daganat Európa testén, ha túl drasztikus a kezelés ellene, Európa belehal.
Szerintem
2022. május 28. 07:20
Ezt a tahót én már a gazdái helyében is kilövetném. Taszító paródiává trollkodja a "nagy ügyet", egyre inkább kontraproduktív.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!