Ukrán miniszterelnök-helyettes: Minden nőt, gyermeket és idős embert evakuáltak az Azovsztal acélgyárból

2022. május 07. 19:47

„A mariupoli humanitárius műveletek ezen szakasza véget ért” – írta Irina Verescsuk.

2022. május 07. 19:47
null

Minden nőt, gyermeket és idős embert evakuáltak a Mariupolban található Azovsztal acélgyárból – közölte Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes szombaton.

A mariupoli humanitárius műveletek ezen szakasza véget ért

– írta a tisztségviselő a Telegramon. A Moszkva-barát szakadárok korábban arról adtak hírt, hogy ötven civilt menekítettek ki az üzemből szombaton.    

Előző nap – egybehangzó ukrán és orosz közlések szerint – 51 civil hagyta el az üzem területét autóbuszon. Az ENSZ közvetítésével zajló műveletben már 500 embert sikerült kimenekíteni az Azovsztalból az elmúlt napokban – mondták el ukrán források. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azzal fenyegetőzött, hogy ha az orosz támadók megpróbálják teljesen megsemmisíteni a gyártelepet védő ukrán erőket, vagy civileket támadnak, Kijev megszakítja a háború befejezését célzó kétoldalú tárgyalásokat.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. május 10. 07:19
Az Azovsztal, ezentúl nőket, gyermekeket és idős embereket nem bocsát ki. Termék skálája leszűkül a fegyverforgató férfiakra.
zolizolizoltan
2022. május 08. 16:23
Holnap jön a vákumbomba?
Reszelő Aladár
2022. május 08. 08:25
Akkor folytatódhat a kupadöntő. Az utolsó emberig. De ha tippelni kell, akkor a VIP-ék is kijutottak.
Dicsértessék
2022. május 08. 07:38
Fogytán az élelem, elengedték a kenyérpusztítókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!