Újra Kijevben működik a magyar nagykövetség

2022. május 02. 16:33

A folyamatosan javuló biztonsági helyzetre tekintettel az időlegesen Lvivbe telepített magyar nagykövetséget visszaköltöztetették az ukrán fővárosba.

2022. május 02. 16:33
null

Mostantól újra Kijevben működik a magyar nagykövetség – jelentette be Szijjártó Péter hétfőn a hivatalos közösségi oldalán.

A külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon közzétett videóban elmondta: a parlament alakuló ülése után Kazahsztánba, Kirgizisztánba és Üzbegisztánba utazik, ahol „fontos tárgyalások várnak ránk”. A reptérről bejelentkezve közölte: más európai uniós országokhoz hasonlóan úgy döntöttek, hogy a Kijevben folyamatosan javuló biztonsági helyzetre tekintettel az időlegesen Lvivbe telepített magyar nagykövetséget visszaköltöztetik az ukrán fővárosba.    

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a biztonsági körülmények ehhez adottak. A nagykövetség kijevi működése ésszerű, így tudnak kapcsolatot tartani az ukrán kormányzati szervekkel és szükség szerint segítséget nyújtani magyar vagy más európai uniós állampolgároknak. Hozzátette: a hétvégén bonyolították a visszaköltözés fizikai részét, mostantól újra Kijevben működik a magyar nagykövetség.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Griffi
2022. május 03. 10:03
Aztán vihetik vissza Lviv-be, amikor az oroszok beveszik Kijevet. Na de sebaj, majd lehet Kijevben is egy oroszországi nagykövetsége Magyarországnak :D
pitypang1125
2022. május 03. 00:11
Sztem korai volt.
nempolitizálok
2022. május 02. 20:24
És most ahhoz akkor mit szólunk, hogy az ukrán halállistán van a fél magyar kormány? Nem kellene esetleg szólni Zselének, hogy álljon le?
redhaven
2022. május 02. 18:15
Van az indexen egy jó írás Kabaitól.Kötelezően olvastatnám el minden nagykorú honfitársammal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!