Kiutasított Oroszország egy csapat román diplomatát

2022. május 13. 15:49

Elutasítják a románok vádjait.

2022. május 13. 15:49
null

Moszkva Bukarest és Szófia hasonló intézkedéseire válaszul kiutasította a román nagykövetség tíz és a bolgár diplomáciai misszió egy munkatársát – közölte pénteken az orosz külügyminisztérium.

Pénteken mindkét ország nagykövetét bekérették az orosz diplomáciai tárcához. A román misszióvezetőnek átadott jegyzék tíz nemkívánatos személynek nyilvánított külügyi alkalmazott nevét tartalmazta. A külügyminisztérium rámutatott, hogy az intézkedés válasz volt Románia április 5-i döntésére, amely tíz orosz diplomata kiutasításáról szólt.

„Az orosz fél határozottan elutasítja a román fél arra irányuló alaptalan kísérleteit, hogy Oroszországot ukrajnai háborús bűncselekményekkel vádolja meg, és elítéli Bukarest politikáját, amely a nacionalista zászlóaljak által a civilek ellen elkövetett atrocitások szépítésére, valamint a kijevi rezsimnek történő fegyver- és felszerelés-szállításra, egyéb segítségre irányul” – állt a minisztérium közleményében.

A román hatóságok április 5-én a bukaresti orosz nagykövetség tíz alkalmazottját utasították ki. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő hangsúlyozta akkor, hogy Moszkva ezt a lépést az Egyesült Államok és szövetségesei által az ukrajnai orosz „különleges hadművelet” lejáratására irányuló kampány részének tekinti.

A bolgár nagykövettel azt tudatták jegyzékben, hogy egyik alkalmazottjának kell távoznia Oroszországból. Az intézkedést Moszkva válaszlépésnek nevezte a bolgár félnek arra az áprilisban hozott „indokolatlan” döntésére, amely a szófiai orosz nagykövetség egyik diplomatáját nemkívánatos személynek nyilvánította.

A nyitóképen: Marija Zaharova. Fotó: Russian Foreign Ministry / Sputnik via AFP

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThunderDan
2022. május 13. 18:59
A diplomáciában alapelv a viszonosság. Amúgy tényleg mit akar a Nyugat? Ha nem akar diplomáciai kapcsolatokat, akkor a következő lépés ugye a háború... miért is?
Lelkes olvasó
2022. május 13. 16:50
A Zelenszkij fan-ok figyelmébe ajánlom, és azok figyelmébe, akik tagadják, hogy ukrán nácik sok ezer nem ukránt mészároltak le. Olvassanak egy kis tagadhatatlan igazságot! És ez még csak a kezdet! A túlfújt lufi előbb-utóbb kidurran! https://magyarnemzet.hu/kulfold/2022/05/zelenszkij-nem-tud-szabadulni-elodei-naci-oroksegetol-2 És Zelenszkij felelős, mert nem tett, és nem tesz semmit! Sőt, megpróbálta (megpróbálja) teljesen besározni az oroszokat, amerikai segítséggel eltiporni őket!
bagira
2022. május 13. 16:36
Kiderül az oroszok még se loptál elaz ukrán búzát. Zelenszkij elrendelte az állami gabonatartalék Lengyelországba történő kivitelét 2022.05.12. Zelenszkij elrendelte Ukrajna állami gabonatartalékának Lengyelországba történő kivitelét -jelentette be Ilja Kiva, a Verhovna Rada (Ukrán Kormányzati Hivatal) volt helyettese. Forrása szerint sürgősen összehívták az érintett állami struktúrák képviselőit. Zelenszkij sürgősen összegyűjtötte az illetékes állami struktúrákat és biztonsági tisztviselőket, hogy azonnal megszervezzék meg az állami gabonatartalék exportját Lengyelországba – írta Kiva saját Telegram csatornájában. https://internetfigyelo.com/zelenszkij-elrendelte-az-allami-gabonatartalek-lengyelorszagba-torteno-kivitelet/
nempolitizálok
2022. május 13. 16:16
Jó nő ez a Zakharova nagyon. Tanulnak az oroszok, Erdélyért egy életre hálásak lettünk volna, a románok pedig az első adandó alkalommal hátbatámadják őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!