Nőkből áll az ukrán fegyveres erők egyötöde

2022. május 28. 12:58

Az ukrán first lady közölte az adatot.

2022. május 28. 12:58
null

„Az ukrán hadsereg létszámának egyötöde nő” − közölte Olena Zelenszka, az ukrán elnök felesége, tudósít a Kárpáthír. Az ukrán first lady szerint

ez a szám még a NATO-tagországoknál is magasabb

− írta Zelenszka a Telegram-oldalán a hősök napja alkalmából, melyet május 23-án tartanak az Ukrajna szabadságáért és függetlenségéért küzdő ukrán katonák tiszteletére, derült ki.

„Ma ünneplik a hősök napját Ukrajnában. És – a hősnőkét is. Ezen a napon köszöntjük azokat, akik hősiesen harcoltak Ukrajna függetlenségéért, és küzdenek most is” − írta,

megemlítve több olyan nőt, aki az orosz invázió első napján puskára cserélte a hivatását.

Írt Jarina Csornoguzról, aki a Forbes szerint Ukrajna 100 legbefolyásosabb nőjének egyike, és a filológusi pálya helyett a tengerészgyalogos-uniformist választotta. Olena Geraszimjukot is megemlítette, aki 2017-ben mentősként ment a háborúba a Hospitallers önkéntes egészségügyi zászlóalj tagjaként, és Kelet-Ukrajna legveszélyesebb területein mentette a sebesültek életét, írják.

Kép forrása: Twitter

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TOM66
2022. május 30. 20:47
Kvótanők!:-)))
gonterl
2022. május 30. 07:42
Az oroszok nem a fegyveres erők nőtagjait, hanem csak a nőket erőszakolják és lelövik.
krampus
2022. május 30. 05:16
hahaha...s itt vannak Europaban menekultkent! A bator azov pedig patkany modjara megadta magat, hogy nem fegyvertelen civilek jottek veluk szembe, hanem fegyveres hadsereg! Viccorszag viccelnokenek buszke naci vicchadserege.
solothurn
2022. május 29. 18:18
Az elfogott luvnyák közül a használhatóbbakat el lehet majd adni (természetesen árverésen) szaudi meg emirátusbeli sejkeknek. Középeurópai kurváik állítólag már voltak (nem csak "dubajozó" magyar nők) no de egy hadviselt hohol amazon árfolyama jóval magasabb lehet! ;-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!