Megmutatták az oroszok, mekkora kráter marad a „Sátán 2.” nevű szuperrakétájuk után

2022. május 23. 18:22

„Csak azt tudom tanácsolni az agresszoroknak, hogy udvariasabban beszéljenek Oroszországgal” – üzente az orosz Roszkozmosz űrügynökség vezetője.

2022. május 23. 18:22
null

Dmitrij Rogozin, az orosz Roszkozmosz űrügynökség vezetője egy videóval prezentálta, hogy mekkora pusztítást tud véghez vinni a szuperrakétájuk. A videón az látható, hogy mekkora kráter marad a becsapódás után – számolt be a szeretlekmagyarorszag.hu.

A Telegramoon közzétett poszt leírása szerint a felvétel Kamcsatkán készült, ahol egy „Sátán 2.-nek” keresztelt Szarmat RS–28 nevű interkontinentális ballisztikus rakéta tesztelése után mutatják meg a fegyver erejét.

Rozogin megjegyezte, hogy ha nukleáris töltettel lenne felszerelve a rakéta, akkor a videón látható tölcsér és környezete is radioaktív lenne. Kiemelte, nem csak ezzel az egy rakétával rendelkeznek, ugyanis nemsokára ötven hasonló eszközt állítanak hadrendbe.

„Csak azt tudom tanácsolni az agresszoroknak, hogy udvariasabban beszéljenek Oroszországgal” – üzente.

Az orosz állami tévében korábban arról értekeztek, hogy egyetlen Szarmat rakéta is képes lenne elpusztítani Nagy-Britanniát. Emellett szóba került az is, hogy egy harmadik világháború esetén melyik európai nagyvárost hány másodperc alatt érnék el a Kalinyingrádból indított atomrakéták. A műsorban egy térképen is bemutatták, hogy Berlint 106, Párizst 200, Londont pedig 202 másodperc alatt érnék el a rakéták.

 

Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. május 24. 14:37
A rakéta egy szállító eszköz. Engem az is érdekelne, hogy mit, és mennyit szállít.
Nabakker
2022. május 24. 11:57
Lófaksz ez. Ekkorát mi is robbantottunk anno. 100 kg TNT-ét el kellet használni mivel ugye vissza nem vihető.
Reszelő Aladár
2022. május 24. 10:44
Azt kellene megoldani, hogy szabályos négyszög alakú legyen a kráter. Akkor sok talajmunkát lehetne spórolni vele.
Házam Hazája
2022. május 23. 23:49
Kútfúrás orosz módra :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!