Belgium az első ország, ahol bevezetik a kötelező majomhimlő-karantént

2022. május 22. 15:21

Világszerte immár 14 ország erősítette meg a vírusos betegség feltűnését.

2022. május 22. 15:21
null

A világon elsőként Belgium vezetett be kötelező karantént a majomhimlő-fertőzések miatt, amelyek az elmúlt napokban számos országban megjelentek – írja a 24.hu. A cikk szerint a belga hatóságok

21 napos karantént rendeltek el azoknál, akiknél beazonosították a betegséget.

Az egészségügyi hatóság eddig három esetet regisztrált az országban, az első esetet pénteken jegyezték fel, de mindhárom fertőzés egy antwerpeni fesztiválhoz kapcsolható.

Eddig kilenc európai országban van jelen a vírus

Világszerte immár 14 ország erősítette meg a vírusos betegség feltűnését. A WHO arra figyelmeztetett, hogy

valószínűleg hamarosan további eseteket is jelentenek majd.

Eddig kilenc európai országban, valamint az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában találtak fertőzötteket. A majomhimlő korábban főként Közép- és Nyugat-Afrika távoli részein fordult elő.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyhuba1
2022. május 24. 18:26
Nagyon hasonlít a fénykép Fekete-Győrre.
Rizsa
2022. május 24. 08:12
Isten nem bottal ver. A sok idióta buzi meg had ne soroljam ki közt terjed . A szakértő szerint a fétis fesztiválon kapták el a vírust a legtöbben . Szóval hulljon a férgese!
NoFace
2022. május 23. 18:56
Homoszexuálisok készültök a pride-ra? Csak kérdezem. A majomhimlő leginkább azoknál terjed és akár mutálódhat is. https://www.vadhajtasok.hu/2022/05/23/szlavik-a-majomhimlorol-az-esetek-tobbsegeben-a-beteg-homoszexualis
Krupp Skya
2022. május 23. 13:27
Értem, de miért kellett ehhez a hírhez Tordai Bence fényképét használni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!