Putyin: Katonáink vállvetve harcolnak azért, hogy megszabadítsák a földet a náci szennytől

2022. május 08. 20:08

„1945-höz hasonlóan a győzelem a miénk lesz” – fogalmazott az orosz elnök.

2022. május 08. 20:08
null

Üdvözletet intézett a második világháborúban aratott győzelem 77. évfordulója alkalmából Vlagyimir Putyin orosz elnök Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Azerbajdzsán, Örményország, Moldova, Tádzsikisztán, Üzbegisztán, Türkmenisztán, a georgiai szakadár Abházia és Dél-Oszétia, valamint az ukrajnai szakadár donyecki és luhanszki „népköztársaság” vezetéséhez és népéhez, továbbá Georgia és Ukrajna népéhez.

„A nácizmus ellen”

A Kreml honlapján vasárnap közzétett üzenetében Putyin rámutatott, hogy ez a nap a nácizmust „mérhetetlen áldozatok és megpróbáltatások árán” legyőző katonák és hátországi dolgozók iránti háláé és tiszteleté.

Az orosz vezető közös kötelességnek nevezte a nácizmus újjáéledésének megakadályozását.

Hangsúlyozta, hogy meg kell őrizni és tovább kell adni az utódoknak a közös szellemi értékeket, a háborús évek eseményeinek igazságát és a testvéri barátság hagyományait. Putyin azt kívánta az új generációknak, hogy legyenek méltóak apáik és nagyapáik emlékéhez, a veteránoknak pedig köszönetét fejezte ki, jó egészséget és hosszú életet kívánva nekik.

A donyecki és a luhanszki vezetőknek küldött üdvözlő táviratában Putyin úgy fogalmazott, hogy

Mint mondta, biztos benne, „hogy 1945-höz hasonlóan a győzelem a miénk lesz”.

Putyin az ukrán veteránokhoz és polgárokhoz intézett üzenetében azt hangsúlyozta, hogy „elfogadhatatlan a második világháborúban legyőzöttek ideológiai örököseinek revansa”. Hangsúlyozta, hogy nem merülhet feledésbe azok emlékezete, akik a „közös győzelem” érdekében hoztak felbecsülhetetlen áldozatokat. Megjegyezte, hogy a nácizmus ma „ismét felüti a fejét, és megpróbálja erőltetni barbár, embertelen rendjét”.

Putyin gratulált az ukrán veteránoknak is

Az orosz államfő szívből gratulált az ukrán háborús veteránoknak és polgároknak a győzelem napja alkalmából, amit „közös nagy ünnepnek” nevezett. Lelki erőt, jó egészséget és hosszú életet kívánt a veteránoknak,

Nem lesz külföldi idén a Vörös téren

A Kreml korábban közölte, hogy idén nem lesz külföldi vendége a moszkvai Vörös téren hétfőn megtartandó katonai díszszemlének.

A Kommerszant online kiadásának vasárnapi beszámolója szerint Kirill orosz pátriárka „ostobaságnak” nevezte a militarizmus vádját, melyet bírálói ellene megfogalmaztak. „Csak egy dologra van szükségünk:

Konszolidálnunk kell minden erőnket – a szellemieket és az anyagiakat egyaránt –, hogy senki ne merészelje fenyegetni hazánk szent határait” – mondta a pátriárka azt követően, hogy liturgiát mutatott be a Moszkvához közeli Kubinkában, az orosz fegyveres erők templomában.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Szergej Gunyejev

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tölgy
2022. május 09. 08:31
Nácik! túl sokszor hangzik el e szó. Pedig a fejlettnyugat nem náci! A bolsevizmus ideológiája ötvöződik a náci módszerekkel. A kettő együtt vált a fejlettnyugat hatalommegtartó módszerévé.
Illieral
2022. május 09. 07:14
Sok mindenben igaza van Putyinnak is, de ez a nácizmus továbbra is csak egy j ürügy, miközben napról napra egyre nagyobb értékes faatot szakítanak ki Ukrajnából. Röviden, persze genny itt az Ukrán az amcsi, de Putyin is egy jó nagy tetűláda...
Gyzoltan
2022. május 09. 06:56
"Putyin: Katonáink vállvetve harcolnak azért, hogy megszabadítsák a földet a náci szennytől" Az ukrán nácik mögött ott áll az USA támogatás! Ezek szerint az USA is náci! Ez jól hangzik, bizonyára található alap hozzá... Jut eszembe, már jó ideje, Izraelt is nacizzák...
jánosbácsi
2022. május 09. 06:50
Magyar nácik rettegjetek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!