Zelenszkij: Lavrov a zsidókat okolja a nácik bűneiért

2022. május 03. 07:23

Ukrajna már várja az újabb szankciós csomagot, az ukrán elnök „terrorista államnak” nevezte Oroszországot.

2022. május 03. 07:23
null

Volodimir Zelenszkij hétfő éjjel közzétett videóüzenetében arról beszélt, hogy

Az ukrán elnök utalt Szergej Lavrov orosz külügyminiszter korábbi kijelentésére, aki nemrég azt mondta, hogy az ukrán elnökben Hitlerhez hasonlóan „zsidó vér folyik”. „Zelenszkij? A legnagyobb antiszemiták a zsidók, még Hitler is zsidó származású volt” – mondta Lavrov. Az ukrán elnök úgy reagált: A miniszter „antiszemita kijelentése” azt bizonyítja, hogy az oroszok elfelejtették a második világháború tanulságait.

„Hogy mondhatott ilyet akkor, amikor a nácizmus felett aratott győzelem évfordulójához [Május 9. – a győzelem napja Oroszországban] közeledünk? Ezek a szavak azt jelentik, hogy Oroszország vezető diplomatája a zsidókat okolja a nácik bűntetteiért” – vélekedett Zelenszkij.

Az ukrán elnök várakozásai szerint az Európai Unió egy újabb szankciós csomagot hagyhat jóvá a közeljövőben, hogy csökkentsék Oroszországnak az energiából származó bevételeit.

De emellett érdemes előkészíteni a következő szankciós lépéseket is már most. Végső soron minden exportot, importot le kell majd állítani Oroszországgal” – vélte az ukrán elnök.

Fotó: MTI/AP/Ukrainian Presidential Press Office/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2022. május 04. 08:19
"Végső soron minden exportot, importot le kell majd állítani Oroszországgal – vélte az ukrán elnök." Mr. Bean a világ urának képzeli magát.
MrStokes
2022. május 03. 12:48
Zelenszkij nem zsidó hős! Nem látom a zsidó hősiességet abban, hogy egy idegen hatalmat és idegen érdekeket szolgál. Nem látom a zsidó hősiességet a vegyes házasságában. Nem látom a zsidó hősiességet abban, ha egy zsidó megkereszteli a gyermekeit. Nem látom a zsidó hősiességet abban, hogy országa következetesen Izrael ellen szavazott a nyíltan antiszemita ENSZ-határozatokban. Nem látom a zsidó hősiességet a neonácikkal való szövetségben. Nem látom a zsidó hősiességet a holokauszt bagatellizálásában, elferdítésében és tagadásában. https://neokohn.hu/2022/03/24/zelenszkij-nem-zsido-hos/
Kamcsatka5
2022. május 03. 11:53
Ki is adta az első és második 50000000 dollárt a dolfinak, ki volt a Beobachter főszerkesztője?
MrStokes
2022. május 03. 10:53
Te buta zsido Zelenszkij, rolad meg a zsidok is kimondtak, nem vagy zsido, nem vagy hos ....csak egy csicska.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!