Hajók ellen is bevethető drónokat és rakétavetőket kért az Egyesült Államoktól Ukrajna

2022. május 05. 10:25

Az ukránok a fekete-tengeri kikötőket az élelmiszerexport miatt is mielőbb fel akarják szabadítani.

2022. május 05. 10:25
null

„Ukrajna hajók ellen is bevethető rakétákat kér az Egyesült Államoktól az orosz haditengerészet által blokkolt kikötők biztosítására, valamint nagyobb teljesítményű drónokra és több rakétavető rendszerre is szüksége van, amelyek nagyobb hatótávolsággal rendelkeznek” – idézte az NBC News Jason Crow képviselőt csütörtökön. 

A képviselő hozzátette: Ukrajna közölte azt is, hogy

amerikai gyártmányú Harpoon hajók ellen is bevethető rakétákra vagy hasonló fegyverekre van szüksége ahhoz, hogy felszabadítsák a fekete-tengeri odesszai kikötőt

és más kikötőket több millió tonna gabona és élelmiszer exportjára.

A képviselő emlékeztetett arra, hogy az említett kikötők jelenleg az orosz erők ellenőrzése alatt állnak.

Nyitóképen az odesszai kikötő. Fotó: FIORA GARENZI / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. május 05. 14:36
"Hajók ellen is bevethető drónokat és rakétavetőket kért az Egyesült Államoktól Ukrajna" Hol van még karácsony?
pipa89
2022. május 05. 12:46
Ja, az amerikaiak megmondják az ukiknak, hogy mire van szükségük, mit kérjenek a médiában. Aután az USA- nagybácsi meg leszállítja, hogy a gonosz Putyin elleni háború menjen, amíg az utolsó ukrán el nem esik vahy el nem hagyja Ukrajnát. A jenkik megcsinálták a GONOSZ OROSZORSZÁG ÉS AZ ANGYALI UKRAJNA NARRATÍVÁT. Ezt majd sikeresen be tudják vetni, amikor vissza kell fogni az orosz-német üzlezet a jövőben!
Kristály
2022. május 05. 12:42
Ez már úgy müködik mint a telefonos megrendelés és házhoz szállitják az árút. Az amerikai fegyverek rombólnak Ukrajnában a Jó Isten meg amerikában minden nap kapnak egy hurikánt ami letarol 1-2 települést bomba nélkül. Egyenlítődik a dolog.
rúzabandi
2022. május 05. 12:38
Rohadék amcsi seggnyaló megint fegyverekért könyörög,, de ez egy nagy biznisz, valamiért nagyon fontos az amcsiknak ez a szaros Ukrajna.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!