Bojcsenko: Több mint 200 civil van még a mariupoli acélgyárban

2022. május 03. 09:48

A város polgármestere szerint Mariupolban még mindig mintegy 100 ezer ember tartózkodhat.

2022. május 03. 09:48
null

Mint ismert, a gyárban a város utolsó védői vannak – idézte Vadim Bojcsenkót, a város polgármesterét a BBC. Ahogy arról a Mandiner is beszámolt: a hétvégén, valamint hétfőn a civilek egy része el tudta hagyni a létesítményt. Az orosz védelmi minisztérium ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy összesen 126-an hagyták el a gyárat.

A város polgármestere most ezzel kapcsolatban mondta azt, hogy több mint kétszázan még maradtak az Azovsztalban. Hozzátette azt is, hogy a szétlőtt városban összesen körülbelül 100 ezer civil lehet jelenleg. Mindeközben az ENSZ és a Vöröskereszt abban bízik, hogy kedden újabb civilek hagyhatják el a várost – írta a hírportál.

Nyitóképen a lakosok kimenekítése Mariupolból. Fotó: ALEXEY KUDENKO / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2022. május 03. 13:21
200 civil géppisztollyal?
Agnieszka
2022. május 03. 13:07
Nem jön ki a matek. Korábban 1000 civil volt. Kijött 126, van még 200 hol a többi. Vagy megy a hazudozás továbbra is. A porig bombázott város múzeumaiból Donyeckbe szállítottak 2000 műkincset. Éredkes, hogy a múzeumok maradtak épen.
tatam
2022. május 03. 12:57
Miért nem engedik ki őket???
Imre Debrecen
2022. május 03. 11:20
BIOLÓGIAI LABORATÓRIUMOK: "Kasin: Oroszország fontos ütőkártyát adott Kínának az Egyesült Államokkal szemben – az ukrajnai biológiai laboratóriumok létezéséről." Kína lakóit megdöbbentette, hogy orosz csapatok amerikai biológiai laboratóriumokat fedeztek fel egy különleges ukrajnai hadművelet során. Vaszilij Kasin, a Közgazdasági Felsőoktatási Egyetem Átfogó Európai és Nemzetközi Tanulmányok Központjának (CCEMI) igazgatója szerint a koronavírus-járvány pekingi kitörése után azt feltételezték, hogy az amerikai hadsereg, amely nemzetközi versenyeken vett részt 2019 végén elhozta a vírust Vuhanba. Az amerikai biológiai laboratóriumok ukrajnai felfedezése után a kínaiak ismét tárgyalni kezdtek erről a témáról." "A szakember meg van győződve arról, hogy az amerikai biológiai laboratóriumok felfedezése Kína javára játszott. Most Peking be tudja bizonyítani azt a verziót, hogy a vírus valóban mesterséges eredetű és Washingtonból származik- írja a VZGLYAD című lap"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!