Az ukrán hírszerzés főnöke: Ukrajna az év végéig megnyeri a háborút

2022. május 14. 07:03

Kirilo Budanov szerint a nyár végére döntő fordulat várható a háború menetében.

2022. május 14. 07:03
null

Az ukrán katonai hírszerzés vezetője szerint a nyár végére döntő fordulat várható a háború menetében, és a harcok az idei év végére Ukrajna győzelmével befejeződnek.

Bizonyíték nincs, de „ki tudhatná, ha nem ő”

Kirilo Budanov vezérőrnagy a Sky News brit kereskedelmi hírtelevíziónak adott, péntek este sugárzott interjúban úgy fogalmazott: a fordulópont augusztus második felében lesz, és az aktív harci cselekmények zöme az idén véget ér. Budanov tábornok szerint a háború azzal az eredménnyel zárul, hogy Ukrajna visszaszerzi az ellenőrzést határai felett, és az összes elvesztett területen helyreáll az ukrán fennhatóság, beleértve a Krímet és a Donyeck-medencét. Hozzátette: ez nem lesz könnyű, de „abszolút bizonyos”, hogy a háború Ukrajna győzelmével végződik. Arra a kérdésre, hogy miként lehet ebben ennyire biztos, az ukrán katonai hírszerzés vezetője úgy válaszolt, hogy

Hozzátette: a háború kimenetelének következtében Oroszországban vezetőváltás lesz, „ez a folyamat már el is kezdődött, ebben az irányban halad és már nem lehet leállítani. Megerősíthetjük (azokat az értesüléseket), hogy (Vlagyimir)

nagyon beteg, egyszerre több betegséggel, köztük rákkal küszködik” – állította Kirilo Budanov vezérőrnagy a pénteki Sky News-interjúban. Részletes adatok említése nélkül kijelentette azt is, hogy Oroszországnak hatalmas veszteségei vannak „emberekben és fegyverzetben mérve egyaránt”. Hozzátette: nem tartja meglepőnek a háború kezdete óta elszenvedett orosz balsikereket, hiszen Ukrajna „mindent tud az ellenségről”, minden tervét ismeri, szinte már e tervek megszületésének pillanatában.    

Budanov úgy fogalmazott: jóllehet Európa komoly fenyegetésnek tartja Oroszországot és fél az orosz agressziótól, „mi azonban nyolc éve harcolunk Oroszországgal és elmondhatjuk, hogy Oroszország széles körben emlegetett ereje csak mítosz”. Oroszország ennyire nem erős,

az orosz hadsereg „csupán felfegyverzett emberekből álló horda”

– tette hozzá.

(MTI)

Borítókép: MTI/EPA/Oleg Petraszjuk

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tallium
2022. május 14. 22:05
A korlátozott, hitech eszközökkel vívott háború nem az oroszok műfaja. Manapság a legmodernebb harckocsit, repülőt - helikoptert is képes megsemmisíteni egyetlen ember. Az oroszok minden háborúban tömegtámadásokkal érték el sikereiket. Putyin nyilvánvalóan abban bízott, erre nem kell sort kerítenie. Elszámította magát, kétségtelen. De ha sarokba szorítják, nem lesz más választása, mint totális háborút indítani. A II. világháborúban a Barbarossa hadművelet alatt a Vörös Hadsereg embervesztesége közel 8 millió fő volt. Aztán Berlint is elfoglalták. Nnnna, ebből most tényleg ki kéne maradni...
Akitlosz
2022. május 14. 15:34
"Az ukrán hírszerzés főnöke: Ukrajna az év végéig megnyeri a háborút" Melyik év végéig? Melyik háborút? Milyen Ukrajna?
kozakgabor
2022. május 14. 13:44
Megynyeri? Ez nem kívánságműsor. Oroszország nem az USA, hogy szétbarmol pár országot, aztán otthagyja. Volt már értelmetlen háborújuk nekik is, a hetvenes években Afganisztán, de a mostani teljesen más. Az oroszokat itt most csak az egész világ totális bukásával együtt lehet legyőzni. Számukra ez az a háború, amit bármi áron meg kell nyerniük. Meg is fogják, így, vagy úgy, mert egészen egyszerűen nincs számukra másik lejetőség. Ha ezt elbukják, a hazájukat, Oroszországot bukják el. Jó lenne ezt világosan látni és érteni. Muszáj minden hülyeséget lehozni?
Chardonnay99
2022. május 14. 11:57
"harcok az idei év végére Ukrajna győzelmével befejeződnek" Mire a falevelek lehullanak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!