Eddig 45 háborús bűnöst azonosítottak az ukránok

2022. május 17. 07:14

„A mi dolgunk, hogy mindenkit megtaláljunk” – szögezte le a főügyész.

2022. május 17. 07:14
null

Az Index arról ír, hogy Irina Venegyiktova ukrán főügyész hétfőn egy tévéműsorban beszélt: „Az ukrán rendfenntartók már 45 orosz állampolgárt azonosítottak, akik a nyomozás szerint háborús bűnökkel felérő atrocitásokat követtek el Ukrajna területén” – közölte a főügyész. „Ami a háborús bűnökkel kapcsolatos nyomozásainkat illeti, (…) a mai napig 45 ilyen személyt azonosítottunk háborús bűncselekményekkel kapcsolatban, amelyek a büntető törvénykönyv 438. cikkelyébe ütköznek, és

– mondta a főügyész, aki hozzátette: Az egyik érintettet egy civil meggyilkolásával vádolták meg, további kettőt pedig azért állítottak Ukrajnában bíróság elé, mert a vád szerint a keleti országrészben lévő Harkiv megyében civil infrastruktúrára lőttek.

– jegyezte meg Venegyiktova. Hangsúlyozta, hogy máig 45 személyt azonosítottak, akik atrocitásokat követtek el Ukrajnában, de többen is lesznek, mivel 11 600 esetről van folyamatban jelenleg eljárás – tette hozzá. „A mi dolgunk, hogy mindenkit megtaláljunk” – szögezte le.

Fotó: MTI/AP/Rodrigo Abd

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gèbi
2022. május 17. 12:47
Az ukrán bíróságok teljesen hitelesek és egyáltalán nem részrehajlóak, korruptak, ugye? Hiteltelen a teljes ukrán állam.
u.cserkész
2022. május 17. 10:02
Régi emlék: Éjszaka az ávósok felébresztették a kulák családot, hogy fegyvert rejtegetnek. A kulák röhög, hogy neki még életében nem volt fegyver a kezében. Nana. Az ávós benyúl a szalmakazalba és kihúz egy leventepuskát. Na ugye, itt a fegyver, és vitték az egész családot. Orosz háborús bűnös kell? Mennyit produkáljak?
Turius
2022. május 17. 10:02
Náci Németország is azonosított jó pár háborús bűnöst. De a végén mégis az ő fejűket vették, mert vesztettek.
monuskaroly
2022. május 17. 09:49
Akik az Azovstalban vannak, voltak, mind azok!!! Civileket tartottak fogságban, fedézének használták őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!