Ejtőernyősök végezhettek egy SZU-25-öst vezető, nyugdíjas orosz tábornokkal

2022. május 25. 06:22

A 63 éves férfi a legmagasabb rangú vadászpilóta, aki az ukrajnai háborúban halt meg.

2022. május 25. 06:22
null

Az Index arról ír, hogy „valószínűleg” megöltek egy orosz tábornokot ukrán ejtőernyősök. Valószínűleg Kanamat Botasev vezérőrnagy meghalt, miután ukrán csapatok lelőtték az általa vezetett repülőgépet – tették hozzá. A lap azt írja, a 63 éves férfi lenne a legmagasabb rangú vadászpilóta, aki az ukrajnai háborúban halt meg. A BBC Russia arról számolt be, hogy

Botasev korábban nyugdíjba vonult, és egy évtizede nem vezetett repülőt. Nem világos, hogy miért ült vissza

egy Szu-25-ös orosz repülőgép pilótafülkéjébe, írják.

Hangsúlyozták: az ukrán tisztviselők a vadászgép lelövését egy roncsról készült kép kíséretében jelentették be. A Szuhoj Su-25 Grach egy szubszonikus, együléses, kétmotoros sugárhajtású repülőgép, amelyet a Szovjetunióban fejlesztett ki Szuhoj. A szovjet szárazföldi erők közvetlen légi támogatására tervezték. Az első prototípus első repülését 1975. február 22-én végezte el, emlékeztet az Index.

Kép forrása: Origo

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
feketeöves nirvana
2022. május 26. 01:00
Csak úgy mégis beült egy többmilliós repülőbe. És még hagyták is neki. Persze Tábornok Tabornokovics, itt a slusszkulcs, vidd csak el. De aztán ne felejtsd el lemosni! Hihető. Tudom hogy az oroszok medvével szoktak motorozni, de azért ez már dúrva
Akitlosz
2022. május 25. 16:03
"Nem világos, hogy miért ült vissza egy Szu-25-ös orosz repülőgép pilótafülkéjébe, írják." Izé ... hát ... talán mert háború van? Csak tipp. Azt is megírta a Mandiner, amikor egy ukrán MIG-29-est lőttek le az oroszok nyugdíjas ukrán pilótával. Ő miért ült vissza?
erdei nyezega
2022. május 25. 13:29
hatalmas kamu........
Vakfolt
2022. május 25. 12:48
Ejtőernyős síző tengerészek lőtték le a szubszonikus repülő nyugdíjas pilótáját. Gondolom egy heringgel. Mi ez a faszság?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!