Scholz megmondta Putyinnak: Nem igaz, hogy nácik uralkodnak Ukrajnában

2022. május 13. 19:57

A két vezető több mint hat hét kihagyás után beszélt egymással.

2022. május 13. 19:57
null

Valóságalapot nélkülöző állítás, hogy nácik uralkodnak Ukrajnában – mondta Olaf Scholz német kancellár Vlagyimir Putyin orosz elnöknek pénteken telefonon, a német kormányfő tájékoztatása szerint. A két vezető több mint hat hét kihagyás után beszélt egymással, és először azóta, amióta az oroszoktól visszafoglalt, Kijev melletti Bucsában orosz katonák vérengzéseire utaló nyomokat tártak fel.

Olaf Scholz a beszélgetésről tájékoztató Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy „minél hamarabb tűzszünetet kell kötni Ukrajnában”, és

Mint írta, az orosz elnök figyelmét arra is felhívta, hogy hazája „felelősséget visel a globális élelmezési helyzetért”.

Részletek a Scholz–Putyin beszélgetésről

A kancellári hivatal a beszélgetésről kiadott közleményében ismertette, hogy a beszélgetés 75 percig tartott, előzménye pedig az, hogy Olaf Scholz szerdán az ukrán elnökkel, Volodomir Zeleszkijjel tárgyalt telefonon. A német kancellár és az orosz államfő az Oroszország februári támadásával megindított ukrajnai háborúról és az annak befejezésére tett erőfeszítésekről beszélt.

Olaf Scholz az ukrajnai, és különösen a már hónapok óta orosz ostrom alatt álló Mariupolban kialakult helyzetre és a háború következményeire tekintettel

– áll a közleményben.

Hozzátették: a kancellár „egyértelműen visszautasította azt a vádat, hogy Ukrajnában elterjedt volna a nácizmus”.

Mint írták, Olaf Scholz és Vlagyimir Putyin „az orosz támadó háború miatt különösen feszült globális élelmezési helyzetről is tárgyalt”, amellyel kapcsolatban a kancellár „emlékeztetett Oroszország különleges felelősségére”.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan/Makszim Sipenkov

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2022. május 15. 07:23
Majd elköszönt "Heil....".......
Dicsértessék
2022. május 14. 06:21
Hát, pedig de. Formálisan nem ők vannak hatalmon, de a befolyásuk jelentős.
Sany Xepi
2022. május 14. 06:13
Volt náci ország ezt nem tudja megítélni.
Bell & Sebastian
2022. május 14. 00:04
Ukrajna tradicionálisan maffiaállam, ahol a SZU felbomlása után közvetlenül már dollárban számoltak mindent. Az adózás úgy néz ki, hogy az államnak járó rész mellett, ami a legkevesebb, jutalák jár a mindenkori politikai vezetésnek és a helyi martalócoknak. Amit szerződött értékre számolnak és mindig zöldhasúban fizetendő, a hármat összeadva elszáll a szélbe a bevétel 35 százaléka, vagy több. Két alkalommal tárgyaltam le, pontosabban fordítottam üzletkötéseknél, az egyik gázipari beruházás volt, a másik fakereskedelem. A harmadik egy bonyolult barterezés lett volna, a bemeneti oldalon ukrán gyártmányú személyautó (roppant kurrens cikk Magyarországon), majd sok áttétel után gabona a kimeneten. Ez a minimum 35 százalék nagyjából Bajnai vagy a gázolaj savazók szintje, hogy a magyar skálán mindenki el tudja helyezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!