Ukrán közigazgatás: Az elmenekülők lakásait foglalják el az oroszok

2022. május 14. 12:29

Autókat is foglalnak önkényesen Melitopolban.

2022. május 14. 12:29
null

Az Index arról ír, hogy a háború elől elmenekült emberek lakásait foglalják el az orosz megszállók Melitopolban. „Az ukrán hatóságok olyan esetekről is tudnak, amikor orosz katonák nekik tetsző autókat foglaltak le önkényesen” – közölte a Zaporizzsjai Megyei Katonai Közigazgatás. A közlemény szerint az orosz fegyveresek feltörik a melitopoli lakosok hátrahagyott lakásait és garázsait.

A katonai adminisztráció ugyanakkor megjegyezte, hogy Melitopolból még mindig sok civil próbál elmenekülni, írják. Viszont az ellenőrző pontoknál az evakuációs konvojokat az oroszok napokat váratják, annak ellenére, hogy az autókban gyerekek, idősek és nők ülnek.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Sztarodavnij

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakvágány
2022. május 14. 14:32
De hogy nézhet ez ki élőben? Az orosz katona kilép a seregből és beköltözik egy lakásba? Vagy egy neki megtetsző autóba beül és haza megy vele? Vagy postára adja?
Box Hill
2022. május 14. 14:24
A karóra már nem érdekli az oroszokat? Hát a kerékpár?
Teréz A Piréz
2022. május 14. 13:48
Mi meg olyat hallottunk, hogy békés orosz állampolgárok vagyonát rekvirálják nem hadviselő országokban.
Vasgyari Tibi
2022. május 14. 13:01
Miert van az, hogy nem hiszek az ukránokak. Egyetlen szavukat sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!