Itt a megállapodás, az oroszok ellátják az azovsztali ukrán katonákat

2022. május 17. 06:36

A Guardian szerint több mint 260 ukrán katonát, köztük sok sebesültet evakuáltak az üzemből. Megszólalt az Azov parancsnoka is.

2022. május 17. 06:36
null

Az Index arról ír, hogy megállapodás született a mariupoli Azovsztal üzemben az orosz erők által körbezárt ukrán katonák képviselőivel a sebesültek elszállításáról. Az orosz védelmi tárca közlése szerint az Azovsztalnál tűzszünet lépett életbe, és

az orosz erők „zöld folyosót” nyitottak, hogy a sebesült ukrán katonákat elszállítsák

a Moszkva-barát szakadár donyecki népköztársaság egyik egészségügyi intézményébe.

Megszólalt az Azov parancsnoka is

Ukrán részről ezt az információt még nem erősítették meg. Később Denisz Prokopenko,

Mariupol védői minden nehézség ellenére eleget tettek a parancsnak, 82 napon keresztül húzták a túlerőben lévő ellenséggel szemben, és lehetőséget adtak az ukrán hadseregnek az átcsoportosításra, további személyi állomány kiképzésére, valamint nagy mennyiségű fegyver átvételére a partnerországoktól” – mondta.

Hozzátette: „Egyik fegyver sem működik professzionálisan képzett katonai személyzet nélkül, ami a hadsereg legértékesebb elemévé teszi őket. Az életek megmentése érdekében az egész mariupoli helyőrség teljesíti a katonai főparancsnokság jóváhagyott határozatát, és reméli az ukrán nép támogatását”. A Guardian szerint több mint 260 ukrán katonát, köztük sok sebesültet evakuáltak az üzemből.

Nyitókép: ALEXEY KUDENKO / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaffogó hebrencs
2022. május 17. 09:08
Ennek a nyomorult parancsnoknak megmondhatták a katonái, hogy az utolsó 3 darab megmaradt töltényüket nem az orsozok felé, hanem belélövik, ha nem adják meg magukat.
Pathfinder76
2022. május 17. 09:03
Aztán az oroszok mindenkit lábon lőttek,és hagytak elvérezni. Vagyis várjunk csak,azt nem ők szokták csinálni..!
Griffi
2022. május 17. 08:45
Ez a különbség a mocsok ukránok és az oroszok között. És csodálkoznak, hogy egyre többen az oroszokat támogatják a szegény szerencsétlen "megtámadott" ukránok helyett.
I_Isti
2022. május 17. 08:18
Mindeközben nincs benzin Ukrajnában. Ha benzin nincs, akkor nincs gázolaj sincs. Gázolaj nem csak a tankokba kell, hanem más té betűsekbe is: pl kombájn (na jó, ez nem t betűs), meg traktor, teherautó. Traktor, meg kombájn nélkül hogyan takarítják be azt a gabonát, és hogyan szállítják - amit exportálniuk kellene olcsón, hogy ne legyen éhínség a Közel-Keleten, meg Afrikában? Az éhező afrikaiak meg jól megrohanják európát, és nem elég az orosz embargó miatt letérdeltetett EUs-gazdaságnak a kretén embargópolitikájuk által okozott gazdasági káosz, de még jöhet hozzá néhány millió tényleg éhező menekült etetése is. Soros meg dörzsölheti a kenyerét. Vagyis a tenyerét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!