A mariupoli harcosokat orosz hadifoglyokra cserélik

2022. május 17. 10:43

Az ukrán harcosok evakuálása valószínűleg a városért folytatott, hónapok óta tartó halálos küzdelem végét jelenti.

2022. május 17. 10:43
null

Hanna Maliar ukrán védelmi miniszterhelyettes elmondta, hogy 53 sebesült harcost szállítottak az oroszok által ellenőrzött Novoazovszk városának kórházába, míg további 211 embert az oroszok által támogatott szakadárok által ellenőrzött Olenivka városába szállítottak.

A találgatások szerint az evakuált harcosokat orosz hadifoglyokra cserélik, de ezt hivatalosan nem erősítették meg. Úgy vélik, több száz harcos maradt az üzemben, és az sem világos, hogy mikor és hogyan evakuálják őket. Ami Mariupolt illeti, a város nagy része most romokban hever. Helyi tisztviselők szerint több tízezren haltak meg, és sokuk holtteste még mindig a lerombolt épületek romjai alatt van.

Nyitókép: Mariupol, 2022. május 10. Az ukrán nemzeti gárda Azov ezredének sajtószolgálata által közreadott kép az ezred egyik katonájáról, aki az orosz csapatokkal való harc során sérült meg a mariupoli Azovsztal acélipari üzem területén 2022. május 10-én.
MTI/AP/Az ukrán nemzeti gárda Azov ezredének sajtószolgálata/Dmytro 'Orest' Kozatskyi

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondibarbi
2022. május 17. 20:22
Csak azt ne képzelje az ukrán "hős", hogy az Azov-ezred katonáit az oroszok majd átadják orosz hadifoglyokért cserébe...! Azokat majd szépen bíróság elé állítják, aztán (jó esetben) irány Szibéria.
Highlander07
2022. május 17. 15:41
Ez már megint egy hülyeség. Senkit nem cserélnek el senkire!
redhaven
2022. május 17. 12:33
A lényeg,amit letárgyaltak valószínűleg,nem derül ki. De hogy nem azt a 15 süldőt védték 3 hónapig,amit a kisfilmben lehetett látni,az is biztos. Remélem karafiáth művésznő már a helyszínen ellenőrzi,hogy a foga mindenkinek megmaradjon.
Ólat a trolloknak
2022. május 17. 12:12
A képen ez a görög cigány kifejezetten katonás kinézetű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!