BBC: Az ukránok újfent megváltoztatták a retorikájukat a fegyverszállítmányok kapcsán

2022. május 30. 09:30

Egyszer égető szükségük van, egyszer megkapják amire szükségük van. Per pillanat nem kapják meg a szükséges fegyvereket.

2022. május 30. 09:30
null

A háború kezdetén Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy az országnak égető szüksége van fegyverekre, de körülbelül néhány hónap elteltével a hangulat megváltozott. Akkor azt mondta, hogy megkapják, amire szükségük van, és köszönetet mondott a Nyugatnak.

Most, amikor a keleti háború a jelek szerint ellenük fordul,

ismét azt halljuk, hogy Ukrajna nem kapja meg a szükséges fegyvereket.

A luhanszki régió kormányzója ma reggel Németországot és Magyarországot emelte ki kritikával – arra utalva, hogy lassították a nehézfegyverek szállítását. Közben az orosz támadás középpontjába Szeverodonyeck került. Az ottani ágyúzás olyan intenzív volt, hogy állítólag lehetetlen felmérni az áldozatok számát.

Oroszország hatalmas erőforrásokat vet be a város elfoglalására tett kísérletében, és úgy tűnik, hogy némi sikerrel jár.

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóhivatal

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
binlaci
2022. május 31. 14:15
Küldjünk nekik egy vagon fehér zászlót
AnyádSeSzeret
2022. május 30. 13:50
Persze, hogy nem elég a fegyver, ha oroszok szépen kilövik a koncentrációkat nap mint nap, illetve egy része a küldött fegyvereknek nem is működik, hiányos.
Erdőmester
2022. május 30. 11:54
Már rég vége lehetne a háborúnak, ha ez a s..grázó komédiás valóban szeretné a népét és nem az USA bábjaként viselkedne. Az oroszok úgyis elfoglalják amit akarnak. Ukrajna Nyugat általi támogatása csak az ukrán nép szenvedését hosszabbítja meg. Igaza van Kissingernek, de az erkölcstelen elit sajnos nincs tekintettel erre.
Dezsőke
2022. május 30. 11:08
nem kell nektek fegyver, békére van szükségetek nem fegyverekre idáig is nagy hiba volt és a háborúba beavatkozás felfegyverezni benneteket a békének nincs szüksége fegyverekre tegyétek ki a fehér zászlót és menjetek nyaralni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!