Nem sikerült átkelniük az oroszoknak a Donyec folyón

2022. május 13. 22:51

Az oroszok elsődleges célja valószínűleg az volt, hogy az ott harcoló ukrán alakulatokat elszigeteljék a támogatástól.

2022. május 13. 22:51
null

A brit védelmi minisztérium közlése szerint az ukrán erők sikeresen megakadályozták azt, hogy az orosz csapatok Donbaszban átkeljenek a Donyec folyón. A közlemény szerint orosz csapatok arra törekednek Izium és Szeverodonyeck környékén, hogy áttörjenek Szlovjanszkba és Kramatorszkba, de egyelőre az ukrán erők feltartóztatták őket. A közleményben kifejtette a minisztérium, hogy az oroszok elsődleges célja valószínűleg az volt, hogy az ott harcoló ukrán alakulatokat elszigeteljék a támogatástól.

A folyami átkelés ebben a környezetben rendkívül kockázatos manőver,

ami jól mutatja az orosz parancsnokokra nehezedő nyomást, hogy eredményeket érjenek el a kelet-ukrajnai műveletekben – áll a közleményben.

Nyitókép: Raigorodka, 2022. május 1.
Leomlott vasúti híd a Donyec folyó felett a kelet-ukrajnai Raigorodka közelében 2022. április 30-án.
MTI/AP/Jevhen Maloletka

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fractalized.bitstream
2022. május 14. 23:11
"Nem sikerült átkelniük az oroszoknak a Donyec folyón" ja, de, bocs.
Lajoss
2022. május 14. 09:55
Szopnak az agresszorok..néhány tízezer halott nem érdekli a véreskezű kágébést..
Anonymtalan
2022. május 14. 09:04
"Az oroszok elsődleges célja valószínűleg az volt, hogy az ott harcoló ukrán alakulatokat elszigeteljék a támogatástól." Azt még mindig lehet a támogatást porrá kell bombázni. Egyébként a harcoló alakulatokkal is azt kellene tenni. Néhány ezer bombát szándékosan célzottan csak rájuk.
Leskelődő
2022. május 14. 08:25
.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!