A szivárványos mezszám miatt nem lépett pályára a PSG szenegáli játékosa

2022. május 18. 21:36

A homo-, bi- és transzfóbia elleni nemzetközi napon tett így a játékos.

2022. május 18. 21:36
null

Május 17-én, a homo-, bi- és transzfóbia elleni nemzetközi napon már második éve szolidaritanak a francia bajnokságban azzal a gesztussal a játékosok, hogy szivárványos mezszámot viselnek. A PSG játékosa Idrissa Gueye viszont nem volt hajlandó erre.

A A középpályás kezdő lett volna, de kihagyta a meccset. Mégpedig a hírek szerint azért, mert a párizsiak egy olyan mezben léptek pályára, aminek a mezszáma szivárvány színű volt.

Gueye már tavaly is kimaradt a szolidaritási akcióból, viszont akkor betegségre hivatkozott. 

A játékos nem kommentál

A PSG játékosa még nem szólalt meg az esettel kapcsolatban. Az AFP hírügynökség ugyanakkor látott már egy olyan levelet, amiben a francia szövetség etikai bizottsága magyarázatot kér a játékostól, hogy miért hagyta ki a meccset. A levélben azt írták, hogyha valóban tiltakozásképpen, akkor az diszkriminatív lépésnek számít, ami miatt bocsánatot kérnek tőle.

Nyitókép: A szenegáli Idrissa Gueye. Fotó: MTI/EPA/Muzi Ntombella

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. május 27. 21:50
Tavaly még csak egy nigger migráns lett volna, ma hős! XDDD
tevevanegypupu
2022. május 19. 18:59
Jól tette, a világban kb 0,0000001 ezrelék a meleg..miért kellene épp az ő szineikben pompáznia? Különben is lassan már olyanok, mintha a waffen ss egyik késői alakulta lenne az lmbtq társulat..
kukasmacska
2022. május 19. 17:28
A Premier League-ben állandóan van szivárványhónap. A PL-ben jó néhány ismert (és ismeretlen) játékos szintén az iszlám híve, de valamiért sosem láttam-hallottam őket tiltakozni, bojkottálni.
Ma is bukik a Zorbán...
2022. május 19. 13:30
A közönségnek kellene tiltakozni az alávaló bolsevista cirkusz felülről, parancsban elrendelt hájpolása ellen azzal, hogy ezen a napon nem mennek ki a meccsekre. Vagy még nagyobb dolog lenne, ha a pályának hátat fordítva állnának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!