Meglepő: újra működik a menedékként használt harkovi metró

2022. május 24. 20:47

Azzal indokolták a döntést, hogy újra kell indítaniuk a gazdaságot.

2022. május 24. 20:47
null

Ukrajna második legnagyobb városában, Harkovban a folyamatos bombázás ellenére újraindították a metróközlekedést. Mint ismeretes, a harkovi metrót használták az ukránok bombázások elleni menedéknek.

– mondta Igor Terekhov polgármester újságíróknak.

Elmondta, hogy azért döntött a szolgáltatások ismételt megnyitása mellett, „mert újra kell indítanunk a gazdaságot”, és hozzátette, hogy a következő két hétben ingyenes lesz a metrózás.

Menedékhely volt a hálózat

A 30 állomással rendelkező harkovi metró több ezer civilnek nyújtott menedéket, akik megpróbáltak elmenekülni az orosz határral szomszédos várost érő lövedékek elől. A nagyváros a februári invázió kezdete óta intenzív támadások célpontja volt.

Az ukrán védők mostanra az orosz erők többségét kiszorították Harkovból, és vissza kényszerítették a határ felé.

 

Nyitókép: Harkiv, 2022. május 20.
A harkivi metró egyik állomásán élő emberek az orosz csapatok kivonulása után 2022. május 19-én. Az állomásokat korábban óvóhelyként használták az ukrán várost érő orosz támadások miatt, de a helyiek otthonait lerombolták, így nincs hova menniük, és a hatóságok ezért nem tudják a metrót újra elindítani.
MTI/EPA/Szerhij Kozlov

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
roughneck
2022. május 25. 09:13
Ugy inditjak ujra metrot, hogy az emberek a sinen fekszenek. Aztan kiviszik a hullakat vhova az utcara, szetszorjak oket es johet a nemzetkozi sajtotajekoztato, melynek kereteben lehet ajvekolni az orosz hadseregnek az artatlan ukran polgari lakossag ellen elkovetett atrocitasairol.
Szilver
2022. május 25. 01:03
Meddig bírod még ezt a hülyeséget?
annamanna
2022. május 25. 00:49
"de a helyiek otthonait lerombolták, így nincs hova menniük, és a hatóságok ezért nem tudják a metrót újra elindítani." Most akkor újraindítják vagy sem? Ha a lakosoknak nincs hová menniük, akkor hová rakják őket? "vissza kényszerítették" Igekötős ige, az igekötő az ige előtt áll, ezért egybeírjuk: "visszakényszerítették"
anegy_
2022. május 24. 22:41
Érdekes híradás. Győztünk is, meg nem is. Nyitunk is, meg nem is. Hoztunk is, meg nem is. Nyertünk is, meg nem is. Na, menjetek a, ahova gondolom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!