Zelenszkij: A megszállók nem akarják beismerni, hogy zsákutcába kerültek

2022. május 16. 06:10

Az ukrán elnök szerint hiába próbálnak erőt mutatni az oroszok, a Donbaszban marad az ukrán zászló.

2022. május 16. 06:10
null

A Telex az ukrán elnök vasárnap esti beszédéről tudósít: „Bármilyen »kreatívak« is az oroszok Herszonban és Melitopolban, bármennyire is mutogatják állítólagos »erejüket« az Azov-tenger partján és Donbasz megszállt területein, csak ideiglenesen vannak ott. Az ukrán zászló, az ukrán törvény, és az ukrán élet ott fog maradni” – mondta többek között Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök a szokásos éjjeli üzenetében főleg a jövő heti terveiről beszélt: hogyan igyekszik minél több fegyvert és pénzügyi támogatást szerezni Ukrajnának, ami a háború utáni újjáépítéshez is kell. „Dolgozunk az Oroszország elleni szankciók szigorításán is. Partnereink döntéseivel hétről hétre kell szűkebbre szabnunk Oroszország kapcsolatát a világgal. A megszállóknak érezniük kell, hogy a háborújuk költsége egyre csak emelkedik.”

Zelenszkij szerint próbálnak minél több figyelmet fordítani Ukrajna felé világszerte – jövő héten vezető amerikai egyetemek diákjainak küld majd videóüzenetet és ukrán egyetemistákkal is találkozik majd az elnök virtuálisan. Folytatja beszédsorozatát a világ parlamentjeiben is:

a héten Luxemburg törvényhozása előtt szólal fel,

és a jövőben több figyelmet szeretne fordítani az afrikai és az ázsiai országok felé. Emellett beszéddel készül Zelenszkij a május végi davosi Világgazadsági Fórumra is.

A diplomácia mellett viszont elkerülhetetlen szerepe lesz továbbra is a harcoknak: „Készülünk Oroszország újabb támadási kísérleteire a Donbaszban, hogy valamilyen módon fokozzák mozgásukat Ukrajna déli részén. A megszállók még mindig nem akarják beismerni, hogy zsákutcába kerültek, és az úgynevezett »különleges katonai műveletük« csődöt mondott. De

Kép forrása: Youtube

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bajuszkirály
2022. május 16. 10:36
Mit képzel ez a fasiszta dollármilliárdos ukrán? Állítólag a komédiázásból lett ilyen gazdag Európa legszegényebb országában, ahol a korrupció hihetetlen méreteket ölt - hát persze... Kioktatja a nyugatot erkölcsről meg szabadságról miközben a népét a halálba küldi a klasszikus liberalizmus elveit pedig a sárban tiporja és röhög rajta? Undorító alak. A nyugat pedig megtapsolja és támogatja ezt az alakot. Nem értem.
ThunderDan
2022. május 16. 09:17
Hánynom kell. Hova süllyedt Európa, hogy ennek a goebbelsi propagandának tapsol felállva?
zabszem
2022. május 16. 08:57
Hát ja... Már csak ház nem marad, ahol az ukrán zászló maradhatna.... Ráadásul az oroszok már annyiszor vesztettek, hogy az csak na.... Az a gond Zelenszkij, hogy az oroszok ezt bírják, hosszan, hosszan.... Ti előbb fogytok el....
Zolotarjov
2022. május 16. 08:45
Zeló tartja magát az amerikai üzleti tanfolyamok aranyszabályához: amikor a legnagyobb szarban vagy, akkor legyen a legszélesebb a mosolyod..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!