Idiótának nevezte Leonardo DiCapriót a brazil elnök

2022. május 01. 08:24

A hollywoodi színész és környezetvédő arra biztatta a brazil fiatalokat, hogy szavazzanak a regnáló elnök ellen a választáson.

2022. május 01. 08:24
null

Brazília az Amazonas és más, az éghajlatváltozás szempontjából kritikus ökoszisztémák otthona” – írta Leonardo DiCaprio csütörtökön a Twitteren. A színészt a BBC idézte. 

DiCaprio azzal folytatta: „Ami ott történik, az mindannyiunk számára fontos, és a fiatalok szavazása kulcsfontosságú az egészséges bolygó érdekében történő változás előmozdításában”

Erre Jair Bolsonaro elnök – aki enyhítette a környezet védelmére vonatkozó törvényeket – szarkasztikusan válaszolt.

„Köszönöm a támogatást, Leo! Nagyon fontos, hogy minden brazil szavazzon a közelgő választásokon. 

– zárta gondolatait a brazil elnök.

Többször bírálták már Bolsonarót környezetvédelmi politikája miatt

Mint ismert, Bolsonarót széles körben kritizálták kormánya környezetvédelmi politikája miatt, és azzal vádolták, hogy lehetővé tette az erdőirtás felgyorsítását a régióban.

A természetvédők azzal vádolják az elnököt, hogy szemet huny a tény felett, hogy a farmerek és fakitermelők az Amazonas vidékén irtják az erdőket.

Az ország vezetője egyes álláspontok szerint gyengítette a terület környezetvédelmét, és azzal érvelt, hogy a kormánynak a szegénység csökkentése érdekében ki kell aknáznia a területet – emlékeztet a BBC.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Besewayo
2022. május 01. 18:43
Én csak annyit olvastam , hogy a világban észvesztő erdőirtás folyik , és a visszatelepítés csekély . Velence fára épült , és a Karszt hegység fenyőit akkoriban kipusztították emiatt . Ukrajnában is eszetlen erdőirtás folyt , az ukránok is eladták az erdőiket . Nálunk is az Őrségben vágják a fenyőket , viszik Ausztriába . Cáfoljon meg valaki , örömmel venném . Mindig szívesen tanulok , ha lehet .
Dénia
2022. május 01. 15:45
Miért, Bolsonaro előtt nem égettek erdőt a parasztok, hogy termőföldet nyerjenek? Ez csak az ő elnöksége óta divat? Dehogyis. Csak addig nem volt fontos, amíg készséges elnök volt.
SzkeptiKUSS
2022. május 01. 15:33
Az "esőerdők" oxigén szempontból "0 szaldósak", de mint élőhely az élet sokszínűsége szempontjából pótolhatatlanok, gazdasági szempontból pedig kihasználatlan erőforrások. Farizeus magatartás, ha az ilyen területeket birtokló országokat arra kényszerítik, hogy lemondjanak a saját jólétük biztosításának egy részéről ingyen, hogy az egész világ érdekét szolgálják, miközben azőket kioktató országok, hozzájuk képest dőzsölnek.
hakos
2022. május 01. 15:21
Nem tudom, hogy miért érzik egyes színészek a késztetést arra, hogy beleszóljanak mások dolgába. Mondjuk az amerikai elnökválasztás esetében választópolgárként persze mondhatnak véleményt, hisz a saját országukról van szó, de a brazil elnökválasztáshoz semmi közük....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!