Az ukránok szerint felsőbb parancsra adták fel az Azovsztalt

2022. május 17. 12:29

„A legfelsőbb katonai parancsnokság utasította az Azovstalban állomásozó egységek parancsnokait, hogy mentsék meg a személyzet életét” – mondták.

2022. május 17. 12:29
null

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a hónapok óta tartó bombázások után azon dolgozik, hogy az összes megmaradt katonát evakuálja az acélműből, mivel befejezi az üzem védelmét.

„A »Mariupol helyőrség« teljesítette harci feladatát” – áll az ukrán fegyveres erők vezérkarának közleményében. „A legfelsőbb katonai parancsnokság utasította az Azovstalban állomásozó egységek parancsnokait, hogy mentsék meg a személyzet életét” – tette hozzá.

A feltételezések szerint mintegy 600 katona tartózkodott az acélműben, de nem világos, hogy pontosan hányan maradtak.

„Reméljük, hogy sikerül megmenteni a srácok életét” – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kora reggeli beszédében. „Vannak közöttük súlyosan sebesültek. Ellátásban részesülnek. Ukrajnának élve kellenek az ukrán hősök”.

Nyitókép: MTI/AP/Ukrainian Presidential Press Office/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bradanek
2022. május 18. 07:12
„A legfelsőbb katonai parancsnokság utasította az Azovstalban állomásozó egységek parancsnokait, hogy mentsék meg a személyzet életét” – mondták. Nem úgy volt, hogy az utolsó ukrán, utolsó csepp véréig harcolnak az USA érdekeiért? Most akkor elárultátok a gazdát?
bagira
2022. május 18. 05:54
Brüsszel tömeggyilkos lesz amerikai súgalatra , ha a magyaroktól az orosz gázt-olajat megvonná . ,,Az EU összeszerelő üzeme Magyarország – A bizottság az orosz olaj és gáz megvonással szankcionál minket. Antall és Horn privatizáció címén megsemmisítette a kreatív magyar nagyipart és a nagyüzemi mezőgazdaságot. A magyar tulajdonú ipar elvesztése 1,5 – 2 millió munkanélkülivel járt. A Nyugat azért vásárolt be itt, hogy bezárja a megvett üzemeket. Egész ipari ágazatok váltak semmivé, rommá: a cukoripar, a növényolajipar, a cement ipar például. Ez egy szörnyű háború volt ellenünk, amelyben nem a gépek, az üzemcsarnokok megsemmisülése volt a lényeg, hanem az összeszokott, kreatív munkahelyi kollektívák szélnek eresztése. Antallék, Hornék a magas munka kultúrájú munkásosztályunkat vette célba, majd tette földönfutóvá idegen érdekből. https://mandiner.hu/cikk/20220517_kulfold_azovsztal_ukrajna_miniszter_feladas_parancs#commentanch12807099
bagira
2022. május 18. 05:46
Lám lám kiderül Zelenszkij löveti az ukránokat külföldi tudósítót , közben a háborúpárti nyugatnak előadja rákeni az oroszokra. Megjegyzem nem vagyok orosz-párti , de az oroszok az energiaszerződést betartja , mindig a németek-brüsszeliták támadnak rá embargóval . Háborúbűnös uszító fészek Németország-Brüsszel-Soros , Európát csődbe háborúba éhségbe fagyhalálba taszítják . Minden józan gondolkozású embernek látni kell . Európa az orosz energiára építve , oroszok olcsó energiát biztosítanak szerződést betartják Brüsszel támadt rá . mert az eu értékeket vagyonokat bizonyos eus körök szeretnék maguknak átrendezni energia árakon keresztül. ,,Videó: Ukrán mesterlövész lelövi az Izvesztyia tudósítóját . Rodion Szeverjanovot, az Izvesztyia tudósítóját még március 29-én lőtte meg egy ukrán mesterlövész, amikor az orosz fegyveres erők egyik sérült katonáját igyekezett biztonságba helyezni. A kamera közben működött és az eseményről történt videófelvételt ma tették közzé. Az újságíró már a kórházban elmondta, hogy golyóálló mellény volt rajta, nagy betűkkel a Press felirattal, tehát a mesterlövész pontosan tudta, kire nyitott tüzet. Az orosz katonaság a DPR harcosaival együtt volt bevetésen, egy épülettömböt tisztított meg az egység, amikor megsebesült az egyik katona, akinek Szeverjanov igyekezett segíteni azzal, hogy fedezékbe húzta, ekkor érte a lövés, amit a videó is rögzített. Bátorságáért és önzetlenségéért a tudósító elnöki kitüntetésben részesült.,, https://internetfigyelo.com/video-ukran-mesterlovesz-lelovi-az-izvesztyia-tudositojat-%f0%9f%93%ba/
Bitrex®
2022. május 17. 21:09
Itt egy másik elfogott amcsi geci. https://mobile.twitter.com/VladSlavov/status/1514775663642701826
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!