Kijev: folytatódik az evakuálás Mariupolból

2022. május 07. 19:06

Az ENSZ közvetítésével zajló műveletben ukrán beszámolók szerint az elmúlt napokban már 500 embert sikerült kimenekíteni az Azovsztalból.

2022. május 07. 19:06
null

Folytatódik szombaton a civilek kimenekítése az ukrajnai Mariupolból, így az Azovsztal acélmű területéről is – jelentette be Irina Verescsuk ukrán kormányfőhelyettes a Telegram üzenetküldő oldalon.

Előző nap – egybehangzó ukrán és orosz közlések szerint – 51 civil hagyta el az üzem területét autóbuszon. Az ENSZ közvetítésével zajló műveletben ukrán beszámolók szerint az elmúlt napokban már 500 embert sikerült kimenekíteni az Azovsztalból. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azzal fenyegetőzött, hogy ha az orosz támadók megpróbálják teljesen megsemmisíteni a gyártelepet védő ukrán erőket, vagy civileket támadnak, Kijev megszakítja a háború befejezését célzó kétoldalú tárgyalásokat.    

Az ukrán védelmi minisztérium arról számolt be, hogy szombaton is folytatódott az ország elleni orosz offenzíva. Harkiv körzetében az orosz erők leromboltak három közúti hidat. A déli Mikolajivot és a fekete-tengeri Odesszát is érték rakétacsapások a kijevi közlések szerint. A Donyec-medencében található Szeverodonyecket a városvezetés közlése szerint körülvették az orosz erők.    

Az ukrán hadvezetés a Facebookon szombaton is bejelentést tett egy orosz hadihajó megsemmisítéséről a fekete-tengeri Kígyó-sziget térségében. Szerhij Bracsuk, az odesszai katonai közigazgatás sajtófőnöke a Telegramon nyilvánosságra hozott egy videót a Szerna típusú partraszálló kilövéséről.    

Ukrán újságírók előző nap már beszámoltak róla, hogy a térségben megtámadtak egy orosz fregattot, amely kigyulladt. Az értesülést hivatalosan nem erősítették meg. Az nem tisztázott, hogy ugyanarról a hajóról van-e szó, amelynek elsüllyesztéséről most beszámoltak.    

(MTI)

Fotó: LEON KLEIN / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. május 07. 20:41
"Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azzal fenyegetőzött," Ez teszi vele a zsidóság! Azt hiszi, hogy ők a világ urai! Pedig tényleg ők a világ urai, kik elvárják az emberiségtől, hogy úgy táncoljanak, miként ők fütyülnek! Jó lesz ezt tudomásul venni, ha bárki bármit lépni akar...
namégmitnem
2022. május 07. 20:35
Mintha haladnának a dolgok - Odessza térségében is,.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!