Orosz veteránok követelik Putyintól, hogy hirdessen végre háborút

2022. május 24. 09:26

Ez lehetővé tenné a részleges mozgósítást.

2022. május 24. 09:26
null

Hiába mozdult meg az elmúlt napokban a front, és értek el részsikereket az orosz erők Luhanszk megyében, az Institute for the Study of War elemzői szerint nem csitul a morgolódás Oroszországban a nagy keleti offenzíva elakadása miatt – olvasható a 444 keddi cikkében.  

Legfrisebb elemzésük szerint egy befolyásos orosz veteránszervezet, a Katonatisztek Összoroszországi Tanácsa azt követeli, hogy

Vlagyimir Putyin hirdessen végre háborút Ukrajna ellen, lehetővé téve legalább a részleges mozgósítást.

Ez az a szervezet, amely három héttel azelőtt követelte a donyecki és luhanszki szakadár „népköztársaságok” függetlenségének elismerését, hogy azt Vlagyimir Putyin hivatalosan meglépte volna.

Oroszországnak nincs igazi tartalékos rendszere

A cikk szerint az orosz haderő az elmúlt hetekben nyilvánvalóan felélte embertartalékait, a keleti offenzívában olyan alakulatokat volt kénytelen gyors újjászervezés után bevetni, melyeket az ukrán erők előzőleg a kijevi csatában szétvertek. Az ilyen kapkodva újjászervezett,

kimerült csapatok harcértéke összeszokottság híján erősen lecsökkent, ami tükröződik az eredmények elmaradásában is.

Az is kérdéses azonban, hogy ezen egy mozgósítás segítene-e, Oroszországnak nincs igazi tartalékos rendszere, az újonnan besorozottak kiképzése pedig hosszadalmas folyamat, még az egy éves sorkatonai szolgálatukat jelenleg töltők harcértéke is igen alacsony.

Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Csirikov

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispolgarigrofo
2022. május 26. 12:33
pontonként cáfoltad a hazug kurvanyádat azt, A "konzervatív- jobboldali beállítottságú portál a kommentelők"ből meg akiben van kis gerinc az majd eldönti, mindketten elmondtuk amit akartunk.
pitypang1125
2022. május 24. 15:00
Én nem húznám Putyin helyében. Totális háborút hírdetnék. Már rég végeztek volna odessza kikötőnek használható részét pedig jobban tennék ha már most teljesen használhatatlanná tennék. Putyin helyében a nyugati kémholdakat is levakítanám. Ahoz sincs joguk hogy kémkedjenek, arra meg pláne nincs hogy ezeket az információkat megosszák. Figyelmeztetés után, simán megtenném, amennyiben nem felyeznék be a hírszerzési adatok megosztását.
Akitlosz
2022. május 24. 13:44
"Az is kérdéses azonban, hogy ezen egy mozgósítás segítene-e, Oroszországnak nincs igazi tartalékos rendszere, az újonnan besorozottak kiképzése pedig hosszadalmas folyamat, még az egy éves sorkatonai szolgálatukat jelenleg töltők harcértéke is igen alacsony." Ukrajnán segít a sorkatonaság? Egyértelmű, különben már régen veszített volna. Úgyhogy Oroszországon is segít. Ukrajna a civiljeit is felfegyverzi és beveti.
Akitlosz
2022. május 24. 13:41
Oroszország annyira lekorlátozta magát ebben a műveletben, ami lehetetlenné teszi a gyors sikert. Több az ukrán katona a fronton, mint az orosz. Nemhogy 3:1-hez erőfölényben nincsenek az oroszok, ami kellene a gyors sikerhez, de az 1:1 sincsen meg. Az orosz katonák és felszerelés magasabb minősége adja az eddigi sikereiket. Az ukránok többsége sorkatona vagy még az sem, területvédő civil.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!