Lengyel diplomata: Magyarország háborúhoz való hozzáállásának negatív hatása van Európa biztonságára

2022. május 23. 10:14

Pawel Jablonski szerint ez nem azt jelenti, hogy Magyarországot el kell szigetelni, hiszen nagyon fontos szereplő.

2022. május 23. 10:14
null

Pawel Jablonski, a lengyel külügyminisztérium államtitkára a Pravda.sk szlovák lapnak adott interjújában elmondta: Budapest háborúhoz való hozzáállásának negatív hatása van Európa biztonságára. Az államtitkár hozzátette: azt is ki kell azonban mondani, hogy Berlinnel sem értenek egyet.

Magyarország fontos szereplő, ezért nem lehet elszigetelni

Ez nem azt jelenti, hogy el kellene szigetelni Németországot, ez nem is lenne lehetséges. Ugyanígy

nem lehetséges Magyarországot sem elszigetelni, az ország nagyon fontos szereplő, a NATO, az EU és a V4 tagja.

Jablonski szerint mindenki tudja, hogy Lengyelországnak és Magyarországnak szoros politikai kapcsolatai vannak egymással. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kritizálhatják nyíltan a budapesti kormány bizonyos döntéseit.

Fotó: Facebook

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sany Xepi
2022. május 24. 09:17
Harcoljatok és utáljátok az oroszokat nélkülünk mással közösen. Mi megvagyunk a következményei nélkül.
amca
2022. május 23. 19:32
Csak szólnék,hawer. A JUSA Delaware-ból indult. A 2. wh után,még Regensburgban volt a NATO határa. Most már közel van a Krasznaja Plsagyhoz. A cél tán Vlagyivosztok?? Ki hódit ? Ki terjeszkedik?
masikhozzaszolo
2022. május 23. 19:06
/Budapest háborúhoz való hozzáállásának negatív hatása van Európa biztonságára/ Szerintem meg a fegyverszállítók miatt van Európa biztonsága veszélyben. Ez egy régi orosz mondás, kb. egy hónapos.
luisbathhelena
2022. május 23. 18:50
A magyarok háborúhoz való hozzáállása. NEM KÉRÜNK BELŐLE!!! Míg a lengyelek neofita kardcsörtetéssel BÁRMIRE hajlandók csak hogy kiélhessék a russzofóbiájukat. Nekem ez ellen nincs kifogásom csak bennünket hagyjanak ki!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!