Az ukránok azt állítják, visszanyerték az irányítást Herszon felett

2022. május 05. 08:52

Ukrajna szerint Oroszország „feszültséget gerjeszt” Moldova Dnyeszteren túli régiójában is.

2022. május 05. 08:52
null

Az ukrán védők sikeres akciójának következtében az orosz erők elvesztették az irányítást több település felett Mikolajiv és Herszon régiók határán – idézi a The Guardian az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb hírszerzési jelentését. A lap azt írja: a heves harcok azonban tovább folynak Mariupolban, ahol az oroszok erőiket

az Azovstal acélgyár területén állomásozó ukrán egységek megsemmisítésére összpontosítják.

Az ellenség repülőgépek támogatásával folytatta az offenzívát, hogy átvegye az erőmű irányítását – folytatódott a jelentés. Ukrajna állítása szerint Oroszország „feszültséget gerjeszt” Moldova Dnyeszteren túli régiójában is.

Nyitókép: MTI/EPA/Oleg Petraszjuk

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. május 05. 13:16
Ha Ukrajna állítja, akkor nem úgy van. A Mandiner szánalmas propagandista. Ellenőrizetlenül közöl álhíreket
B_kanya
2022. május 05. 12:06
Vajon a ruszkik ássák be magukat lakott területen vagy az ukránok? Vajon a ruszkiknak érdeke nyílt területre, a légierő és a tüzérség elé csalni az ukikat vagy az azovos hősök (akik annyira érdeklődnek a skandináv és buddhista mitológia iránt)?
zolizolizoltan
2022. május 05. 11:23
Ha Odessza elveszik, elveszik Ukrajna. A legádázabb harcokat várom Odessza körül, tehát Herszon és Mikolajev térségekben. Ha Putyin nem adja fel dédelgetett tervét, Moldova elfoglalását, akkor évekig tarthat az ukrán háború.
Báthory Ödönke
2022. május 05. 11:12
Nálunk, itt Bivajbasznádon a ceuban a második fröccs után emeltük poharainkat a dicsőséges ukrán előre nyomulásra. Viszont mi tudatlanok nem értjük, hogy mit keresnek a sok ukrán győzelem után az oroszok azokon a helyeken, ahol még mindig ott vannak. Látszik, hogy vidéken rettentő tudatlanok vagyunk a háború művészetében is... Tán a következő fröccs után, vagy ha erre téved egy haladár, okosabbak leszünk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!