Atomrakéták indítását gyakorolják az orosz katonák

2022. május 05. 07:55

Mint ismert, Putyin korábban „villámgyors” megtorlásra figyelmeztetett, ha a Nyugat közvetlenül beavatkozik az ukrajnai konfliktusba.

2022. május 05. 07:55
null

Oroszország szerdán nukleáris képességű Iskander mobil ballisztikus rakétarendszerek szimulált „elektronikus kilövéseit” gyakorolta – idézi az orosz védelmi minisztérium közleményét a Guardian. A lap szerint az orosz erők egyszeri és többszöri csapásokat gyakoroltak szimulált célpontokra, repülőterekre, védett infrastruktúrára, katonai felszerelésekre és egy álellenség parancsnoki állásaira.

Az „elektronikus” kilövéseket követően a katonák manővert hajtottak végre, hogy megváltoztassák pozíciójukat „egy esetleges megtorló csapás elkerülése érdekében” – tette hozzá a minisztérium.

Villámgyors megtorlás várható egy nyugati beavatkozás esetén

A harci egységek gyakorolták a „sugárzási és vegyi szennyeződések körülményei között végzett akciókat is”, 

a gyakorlatokban állítólag több mint 100 katona vett részt.

Oroszország nem sokkal azután helyezte készenlétbe a nukleáris erőket, hogy Putyin február 24-én csapatokat küldött Ukrajnába, és az orosz elnök taktikai nukleáris fegyverek bevetésére utalt, „villámgyors” megtorlásra figyelmeztetve, ha a Nyugat közvetlenül beavatkozik az ukrajnai konfliktusba.

Nyitókép: Képernyőfotó (illusztráció)

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiltyu
2022. május 05. 12:09
de kva jó is ez
zolizolizoltan
2022. május 05. 11:26
Putyin továbbra is az emberiség nukleáris elpusztításával zsarol. Ördögfajzat.
VeJoLa
2022. május 05. 09:57
Remélem, az anglo-amerikai háborús uszító Borzas Boris, Álmos Dzsó és Zoknis Trudeau él a gyanúperrel, hogy az oroszok tudják, hova kell lőni, hogy véget érjen a háború! NEM AKAROM AZ Ő ÚJ VILÁGRENDJÜKET!
foldizs
2022. május 05. 09:45
A NATO eddig sem tervezett támadást Oroszország ellen, szóval felesleges a nagy hepciáskodás... komoly üzletember nem beszél sokat, aki sokat ugrál, az mindig rejteget valamit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!