Megsemmisítették a Donyec-medencébe tartó ukrán erősítést – állítja az orosz katonai szóvivő

2022. május 23. 13:07

Igor Konasenkov szerint a légierő 39 hadianyag- és lőszerraktárra mért csapást, amelynek következtében több mint 230-an vesztették életüket.

2022. május 23. 13:07
null

Nagy pontosságú, nagy hatótávolságú, tengeri indítású rakéták a Zsitomir megyei Malin vasútállomásának közelében

megsemmisítették az ukrán fegyveres erők 10. hegyi rohamdandárjának fegyverzetét és haditechnikáját,

amely Ivano-Frankivszkból tartott a Donyec-medence felé – jelentette ki a hétfői hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Több mint kétszázan haltak meg

A tábornok szerint az elmúlt nap folyamán nagy pontosságú levegő-föld rakéták négy vezetési pontot találtak el, köztük az ukrán északi operatív-taktikai csoport kommunikációs központját a donyecki régióban lévő Bahmut közelében, továbbá

48 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulást és hat lőszerraktárat.

A harcászati légierő 39 hadianyag- és lőszerraktárra mért csapást, aminek következtében több mint 230 „nacionalista” vesztette életét és 33 ukrán haditechnikai eszköz vált üzemképtelenné.    

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gordon.
2022. május 24. 12:55
Az áldozat tehet mindenről... Ezzel a mentalitással azért sajnállak ám kicsit! Na nem a mentalitásod miatt, hanem, mert későn születtél. Ha mondjuk úgy az 1920-as évek elején jössz a világra, 1944-ben felnőttként már elemedben érezhetted volna magad. Ugye nem kell részletezni, mire gondolok?
kivancsijani
2022. május 23. 21:33
Szomorú hírek ezek... Be kellene fejezni a háborút végre. Háborús uszítás miatt kellene egy új nünbergi per az Usa és az EU vezetőinek.
kafabatka
2022. május 23. 14:01
Provokálnak,hátha ütünk. Aztán pellengérre állítanak. Ennyi. Ugyanakkor a "SRI LANKÁN SZINTE MÁR EGY CSEPP BENZIN SINCS, AZ EMBEREK VEREKEDNEK AZ ÉLELMISZERÉRT" cikk már nem található. Érdekes.
nick89
2022. május 23. 13:43
Ez a háború végső soron Kínának hasznos, ugyanúgy, mint a kínaivírussal indított háború is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!