Oroszország kilép a Balti-tengeri Parlamenti Konferenciából

2022. május 16. 19:46

„A kapcsolatok megszakadásáért azok a felelősek, akik a konferenciát arra használják fel, hogy Oroszországot támadják” – hangsúlyozta az Állami Duma elnöke.

2022. május 16. 19:46
null

Oroszország kilép a Balti-tengeri Parlamenti Konferenciából, amely az oroszellenes politika eszközévé vált – jelentette be hétfőn Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlamenti alsóház, az Állami Duma elnöke.

A házelnök közölte, hogy a döntést az Állami Duma Tanácsának ülésén hozták meg. A konferencia állandó résztvevői az oroszon kívül Dánia, Észtország, Finnország, Izland, Dánia, Lettország, Litvánia, Norvégia, Lengyelország, Finnország, Svédország és Norvégia parlamentjei.

Oroszország eddig sem folytatott párbeszédet

Ez azt jelenti, hogy a finn és a svéd NATO-csatlakozást követően

Oroszország lenne a szervezet egyetlen olyan tagja, amely nem tagja az észak-atlanti szövetségnek.    

A bejelentés szerint Oroszország eddig sem folytatott párbeszédet ezen államok többségének parlamenti tagjaival sem e szervezeten belül, sem parlamentközi csatornákon keresztül.  

„A parlamenti kapcsolatok megszakadásáért azok a felelősek, akik aláássák a konferencia alapelveit, és arra használják fel, hogy Oroszországot támadják” – hangsúlyozta Vologyin.

(MTI)

Nyitóképen: Vjacseszlav Vologyin / Facebook

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. május 17. 07:44
Az a helyzet, hogy nagyon nem tetszenek ezek a hírek. Teljen megértem az oroszok reakcióit, de lássunk tisztán! Minél több nemzetközi kapcsolatot szakíttatunk meg velük, annál mélyebb árkokat ásunk, amelyek egyben a háború kiszélesítésének lehetséges melegágyai. NEM BELÁTNI A TÉNYT, HOGY AZ USA MIT MŰVEL, ÓRIÁSI HIBA! HISZTÉRIAKELTÉS ZAJLIK ÉS EZ KÍSÉRTETIESEN HASONLÍT A MÁSODIK VILÁGHÁBIRÚ ELŐJÁTÉKÁRA...
tgely
2022. május 16. 22:59
Ukrajna egy EU barát milicista maffia állam lesz. Az oroszok meg ránk hagyják.
vemiko
2022. május 16. 21:02
látszik hogy nincs a globalista vezetésben(usa, eu...) székely ember! hogy miért?.... mert minden székely tudja, hogy "nem qroga.juk a medvét, mert a medve nem játék! "
masikhozzaszolo
2022. május 16. 20:58
A konferencia résztvevői nyilván orosz részről oroszok. Azok közül meg akinek orosz útlevele van (milyen lenne?), azok már rég ki vannak szankciózva Európából, Parlamentből, Amerikából. Akkor meg hogy vehetnének részt? Az internetről is ki vannak nyilván tiltva, úgyhogy totál Offline.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!