ENSZ-főtitkár: Az élemiszerhiány éhínséget okozhat

2022. május 19. 08:00

Antonio Guterres szerint a válság évekig is eltarthat.

2022. május 19. 08:00
null

Az orosz-ukrán háború okozta élelmiszerhiány „alultápláltságot, tömeges éhezést és éhínséget okozhat, egy olyan válságban, amely akár évekig is eltarthat” az egész világon – ezt mondta António Guterres a Guardian szerint kedden, a New York-i élelmiszer-csúcstalálkozón a Telex beszámolója szerint.

Az ENSZ-főtitkár arra kérte Oroszországot, hogy oldja fel a Fekete-tengeri blokádot, amely megakadályozza az ukrán gabonaszállítmányok tengerentúli piacokra történő eljuttatását.

Legyünk egyértelműek: nincs hatékony megoldás az élelmiszerválságra Ukrajna élelmiszertermelésének visszaállítása nélkül” – mondta Guterres. „Oroszországnak engedélyeznie kell az ukrán kikötőkben tárolt gabona biztonságos és védett exportját” – tette hozzá.

Nyitókép: MTI/EPA

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. május 19. 14:00
Úgy legyen! Durván túlnépesedett a Föld. Na persze nem a fehér emberekkel. 1800-ban még egymilliárd ember sem élt a Földön. Annyinak ma is bőven jut élelem.
Szerintem
2022. május 19. 11:23
Heuréka! Igazán éleselméjű felismerés. Ha nincs mit enni, az lehet, hogy tényleg éhínséget okozhat. Már csak az okán kellene elgondolkodnia.
lyon
2022. május 19. 11:03
Arra is tud választ, hogy ki okozza ezt ? Nem tömték volna fegyverekkel, már régen vége volna. A fizika szerint az anyag nem vész el, tehát a gabona sem. Ott van az most is, csak hát ugye még mindig húzzák a fegyverküldésekkel azt a ku.va háborút. Agyf.szok...
TAVIROZSA
2022. május 19. 10:58
Talán a sok fegyverszállítással nem kellene húzni a háborút!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!