Megkezdődött Davosban a Világgazdasági Fórum

2022. május 23. 16:31

A május 26-ig tartó fórum első napján szólalt fel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is.

2022. május 23. 16:31
null

A fórumot eredetileg január 17-21. közötti időpontra tervezték, de a koronavírus új változata, az omikron gyors terjedése miatt ezt elhalasztották. A Világgazdasági Fórum éves találkozóit rendre januárban Davosban szokták megtartani, ez alól csak a 2002-ben New Yorkban megrendezett tanácskozás volt kivétel. A szervezők akkor a találkozó helyszínének megváltoztatásával fejezték ki az amerikai város iránti szolidaritásukat a 2001. szeptember 11-i terrortámadás után. 

A koronavírus-járvány miatt a tavalyi, sorrendben 51. tanácskozást már másodszor online tartották meg januárban. Akkor még arról volt szó, hogy májusban Szingapúrban már személyes csúcstalálkozó lehet, de ezt később lefújták, szintén a járvány miatt. A davosi tanácskozást egy azonos nevű svájci nonprofit alapítvány, a Világgazdasági Fórum (WEF) szervezi. 

Januárban a résztvevők azt közölték, hogy elsősorban a világjárvány utáni gazdasági helyreállítást, a klímaváltozást, a munkakörülmények javítását és a negyedik ipari forradalom technológiáinak alkalmazását fogják megvitatni, a tanácskozást szervező Klaus Schwab német közgazdász, a Világgazdasági Fórum alapító elnöke közölte, hogy kiemelt fontossággal kezelik Ukrajna ügyét is. 

A május 26-ig tartó fórum első napján szólalt fel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is.

(MTI)

Nyitókép: Fabrice Coffrini / AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2022. május 23. 17:14
Az antifa ugye már megérkezett, hogy "welcome to hell" táblákkal szétverje a globalokapitalizmus kvintesszenciáját?
Fekete Ló
2022. május 23. 17:07
Véletlenül hallottam angolul beszélni. Mintha maga a sátán hörögne.
Mátyás01
2022. május 23. 16:57
Na ez a találkozó viszont megérdemelne egy atomot a Bilderberggel együtt.
abcdef
2022. május 23. 16:56
Egyik fontos tervük a készpénz kivonása, lecserélése digitális valutára. Ezzel kapcsolatban volt egy beszélgetés az Ultrahangban, Pogácsa Zoltánnal, aki azt hozta fel érvként, hogy a készpénz nehezen szállítható, sőt Kínában egy öregasszony teljes megtakarítását megrágták a molyok... Mikor a műsorvezető a lakosság feletti totális kontroll lehetőségét emlegette, az volt a válasz, hogy olyan társadalmat kell létrehozni, amely eléri azt, hogy ne legyen ebből visszaélés. Aha!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!