Brit védelmi minisztérium: A Kígyó-szigetért folytatott harcok tétje a Fekete-tenger észak-nyugati részének ellenőrzése

2022. május 11. 10:34

A tájékoztatás szerint az ukránok sikerrel támadták az orosz légvédelmet, illetve az utánpótlást szállító hajókat.

2022. május 11. 10:34
null

Folytatódnak a harcok a Kígyó-szigetért, a küzdelem pedig azért lényeges, mert ha az oroszok meg tudják erősíteni a pozícióikat rajta, azzal a Fekete-tenger északnyugati része fölötti uralmat is megszerzik – derül ki a brit védelmi minisztérium legfrissebb összefoglalójából.

Az ukránok sikerrel támadták a sziget orosz légvédelmét és az utánpótlást szállító hajókat, ezen utóbbiak csak igen csekély védelemmel rendelkeznek, miután az oroszok a Moszkva elsüllyedése után visszavonták a flottájukat a Krím félszigethez. A támadásokhoz az ukránok rendszerint Bayraktar drónokat használtak.

Nyitókép: Genya Savilov / AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandinka
2022. május 11. 12:18
Stratégiai pont. Kinaiak ilyen okokból mesterséges szigeteket építenek a tengerbe.
pitypang1125
2022. május 11. 11:48
Ha-ha-ha.
Kétes
2022. május 11. 11:43
A brit hadügyérek az uki propaganda részei. Ők már több fordulópontot vízionáltak és már többször látták a győztes ukikat is. Ehhez képest Mariupolt sem tudják megvédeni az ukik. Nem tudom figyeltétek-e, hogy a II. vh-s archiv felvételeken egy hosszú szakállas katonát sem látsz! Elletétben Mariupol védőivel.
Dicsértessék
2022. május 11. 11:41
Az ukránok súlyos vereséget szenvedtek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!