A Balaton és Boci termékeket is elérte a háború

2022. május 13. 15:25

A termékek gyártása eddig Ukrajnában folyt, de most a háború miatt gondok lehetnek.

2022. május 13. 15:25
null

A Balaton és Boci termékek gyártása eddig Ukrajnában folyt, ám az ukrán–orosz háborús konfliktus ellátási kihívások elé állította a céget – közölte Nestlé Hungária Kft. közölte az Indexszel. „Bizonyos Balaton-termékek kapcsán valóban előfordulhat ideiglenes készlethiány, de teljes erőbedobással dolgozunk az ellátási probléma megoldásán” – írták.

A gyár a nyugat-ukrajnai Lvivben található, nem érte támadás. A Nestlé a gyárban dolgozó kollégáinak épsége és biztonsága miatt döntött a leállásról, illetve arról a rendkívül korlátozott termelésről, amely a Balaton- és a Boci-portfóliót is érinti. 

Most a Boci csokoládék gyártását a Nestlé csehországi gyárába, a Balaton szeletek gyártási fókuszát pedig a korábban is Lengyelországból származó termékekre, az Újhullám nevű portfólióra szervezte át a helyzet normalizálódásáig.

Nyitókép: YouTube

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OCS1
2022. május 16. 15:13
Hát, ha ezt tudom akkor bizts nem veszem! Most már nem is fogom!
DE JÓ
2022. május 14. 22:14
Őszintén szólva, fogalmam nem volt arról, hogy ilyen szinten kivégezték, széthordták a magyar édesipart. Döbbenetes. Azt érzékeltem, hogy a győri édes kekszet, meg a pilóta kekszet is kivégezték, mert, hogy borzalmas az a fűrészpor szárazságú linzertészta, amit megkaptak ezek a termékek. Azon sem lepődnék meg, hogy az ehetetlen, vacak Oreó-juk védelmében tették ezt.
Pathfinder76
2022. május 14. 08:07
Akkor visszahozzák a gyártást Magyarországra? Szerencs elbírná.
néhai Ch.Pilot
2022. május 13. 23:59
És miért léteznek még egyáltalán ezek a márkák? Amikor Magyarországon megszűnt a termelésük, vissza kellett volna vonni a névhasználat jogát. Ha nem itt termelnek Balatont, meg Bocit, akkor sehol se termelhessenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!