Általános mozgósítást és 600-800 ezer új katonát követel Putyintól a Wagner csoport

2022. május 09. 09:19

„Aki szerint egy modern háborúban nincs szükség a sok katonára, az hülyeségeket beszél” – olvasható a zsoldossereg Telegram-csatornáján.

2022. május 09. 09:19
null

„Mozgósítás kell, különben elvesztjük a háborút. Ukrajna legyőzéséhez 6-800 ezer emberre van szükség”írta május ötödikén az a Telegram csatorna, amit az orosz Wagner csoport zsoldossereggel szerződésben álló katonák futtatnak.

A zsoldosok szerint „teljesen mindegy, hogy Volodin mit mondott” a mozgósításról, attól még Oroszországban most arra van szükség. Az utalás itt egyértelmű: a katonák felróják Vjacseszlav Volodinnak, az orosz Állami Duma elnökének egy korábbi nyilatkozatát, amiben azt mondta, hogy Oroszországban nem szabad általános mozgósítást elrendelni még a május 9-i győzelem napján sem.

„Aki szerint egy modern háborúban nincs szükség a sok katonára, az hülyeségeket beszél.

Bármilyen precíziós fegyvert használhatunk, a gyalogság mindig elengedhetetlen lesz”

– zárták posztjukat a Wagner zsoldosai.

Nyitókép: FADEL SENNA / AFP

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Huszt
2022. május 09. 16:46
A legyőzhetetlen orosz hadsereg...hát cinkes. Ez egy kalap szar. Ezt azért tudni lehetett. Visszaestek (a szerintük) top 5 ből valahova a középmezőnybe. Van a 70 es évek technikája meg az atom. Közte meg semmi. Ezek a cuccok már akkor is szarok voltak, amikor én voltam katona. Becsülöm a bátorságot, hogy ebbe belekezdtek. Bár igazából nem is bátorság volt ez, hanem vakmerőség. Nem ugyanaz. Elfelejtették, hogy az ukrán és az orosz közt árnyalatnyi a néplélekbeni különbség. Mintha magukkal harcolnának. Fejjel a falnak, gratulálok. Szedik le az orosz tábornokokat, gyújtják rá a huszonéves kis takonygombócokra a nyuszibuszokat, pofánöntik a nagykövetet, meghekkelik az orosz tv-t, :D Teljesen cink. Komolyabb arcvesztés nélkül most még vissza lehetne lépni nekik, de nem fognak persze. Putyinból aranyos kis demens bácsi lett, nem gondoltam volna hogy öreg vacak korára így elmegy az esze... Én nem szeretem egyik csapatot sem, sőt, nekem egykutya de itt azt kell mondanom, hogy sajnos egyértelmű a szitu. Amelyik átlépte a határt, az a rossz bácsi. Még akkor is, ha provokálták (?). Ott szétlőhetnek mindent, ide ne jöjjenek. Ha mégis, amelyik először átlép, az a támadó, egyértelmű a szitu.
RasPutin
2022. május 09. 13:50
Putin azt mondta hogy a Wagner nem harcol Ukrajnában. Putin már csak hazudni tud?
MZperXXL
2022. május 09. 12:30
Annyiból igaza lehet a W-nek, hogy most mintha lenne egy kis szünet a nyugati hadtápban; beöntötték Ukrajnába azokat a fegyvereket, amelyeket tudtak, de kevés volt és megindult a NATO országokban az utángyártás. Ameddig a nyugati fegyvergyárak nem szállítanak, van egy kis lélegzetvétele az oroszoknak, de ha az új gyártású fegyvereket is behordják Ukrajnába, már szinte mindegyik orosz katonára jutni fog egy öngyilkos drón, akkor pedig tényleg meszelnek nekik.
VeJoLa
2022. május 09. 12:02
Nem vagyok katonai szakértő, de ezt a háborút az oroszoknak szerintem az ukránok fejében kellene megnyerniük! Az ukránoknak fel kellene ismerniük, hogy milyen aljas, idegen célokért teszik tönkre az életüket, és hogy arra vívják ki a szabadságukat, hogy életük végéig tötleszthessenek azoknak, akik "hozzásegítették" őket ahhoz, hogy az örökadósaik lehessenek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!