Tehéntrágyával permetezték le az állatok jogaiért tüntető aktivistákat egy brit marhahúsvásáron

2022. május 28. 20:17

Az aktivisták egy transzparenst feszítettek ki, amelyen ez állt: „a mezőgazdaság megsérti az állatok jogait”.

2022. május 28. 20:17
null

Tehéntrágyával permetezték le mezőgazdászok az Animal Justice Project (AJP) állati jogokért harcoló szervezet aktivistáit Anglia északi részén, Durham megyében a darlingtoni termelői nagybani piacon, ahol a brit Nemzeti Marhahús Szövetség (NBA) tartotta éves expóját – írja a Guardian.

A beszámolók szerint az aktivisták már kora hajnalban megmászták a piac bejáratát, ahol kifeszítettek egy transzparenst, amelyen az állt: „a mezőgazdaság megsérti az állatok jogait”. A tiltakozók színes füstgyertyákat gyújtva csendben tiltakoztak. Az AJP szóvivője szerint „békés tiltakozás, csendes tiltakozás volt, de több száz feldühödött földműves lerohant minket”. Az egyik felháborodott gazdálkodó slaggal híg trágyát szórt a tiltakozókra, vagy ahogy az AJP szóvivője fogalmazott,

tehénkakit spriccelt ránk egy eszközhasználó földműves”.

 A rendőrség beszámolója szerint igyekeztek biztosítani, hogy a tüntetés békés legyen. 

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Odilon Dimier / AltoPress / AFP

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindenttudó
2022. május 31. 12:00
Az ilyeneket nem kis túlzással szépen közmunkára ítélném több hónapra a tűző napon. Diplomás fszok, azt hiszik ők sz@rták a spanyol viaszt, aztán a mezőgazdászok tartják el, mert ugye a zöldséget amit zabálnak vajon ki termeszti?? Vegánok is ugyanez, azt hiszik csak azért mert nem esznek húst, majd az állatoknak jobb lesz... Siralmas gondolkodás
Hóvirágcsempész
2022. május 29. 14:32
Ezt majd mondják el a farkasoknak is . Hadd röhögjenek két falat között .
Andilla
2022. május 29. 08:06
Hű, még jó, hogy nem jelentek meg tüntetők tegnap az eperfesztiválon Tahitótfaluban, hogy az eprek jogaiért tüntessenek. Így aztán békében ehettem meg rögvest fél kilót. Mellesleg volt egy stand vadhúskészítményekkel, isteni finomságok. A sajtosoknak meg már a közelébe se mertem menni... Ajánlom mai programnak a környéken lakóknak. Bevallom viszont, hogy a fűnyírást még mindig halogatom, gondolva a lóherék és a százszorszépek jogaira.
flesh ripper
2022. május 29. 06:36
Van egy nő, aki a kutyáját bébispenóttal, madársalátával eteti. Haldoklik a kutya, de a hölgy elvszerű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!