A külföldre szökött sorkatonák állampolgárságának megvonását javasolják az ukránok

2022. május 20. 20:03

Csak olyan emberektől vonhatják meg az ukrán állampolgárságot, akik alapos indok nélkül távoztak Ukrajnából.

2022. május 20. 20:03
null

Ukrajna legfelsőbb tanácsa azt javasolja, hogy vonják meg az állampolgárságot azoktól a sorkatonáktól, akik a hadiállapot idején külföldre mentek, és egy hónapon belül nem tértek vissza az országba – számolt be a tanács hivatalos oldalán. 

Hozzáteszik: csak olyan emberektől vonhatják meg az ukrán állampolgárságot, akik alapos indok nélkül távoztak Ukrajnából, és nem tértek vissza a kijelölt intervallumon belül – írja az UNIAN.

Kivételt képezhet

  • a fogadó ország elhagyásának tilalma,
  • természeti katasztrófák,
  • hivatalos külföldi munkavégzés,
  • kórházi kezelés
  • vagy egyéb olyan körülmény, amely megakadályozza a fogadó országból való távozást.

Nyitókép: METIN AKTAS / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2022. május 21. 14:17
Demokrácia, Európai értékek, jogállamiság, sajtószabadság, ezek egyike sincs meg Ukrajnában akkor miért is támogatja őket ennyi hülye? Ja mert a nagy gonosz Oroszország megtámadta, tehát ez elég ahhoz hogy egy náci szalonképessé váljon? Tulajdonképpen elnézve a néppártosodó Jakabot nem is kellene mindezen csodálkoznom.
Kivűlálló
2022. május 21. 11:16
Jól kibasznak velük! :) Az járt jól, akik végleg elhúztak Ukrajnából...! Hamarosan úgy is az oroszok fognak törvénykezni, nem az ukránok!
Dezsőke
2022. május 21. 09:55
tékéb
Menhetten
2022. május 21. 09:45
Több ezer dollár aki le akar mondani. Igy meg ingyen megy..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!