A brit hírszerzés szerint Moszkva legképzettebb egységei is súlyos károkat szenvednek

2022. május 07. 10:26

A britek szerint Oroszországnak sok időbe és pénzbe fog kerülni, hogy a konfliktust követően újjáépítse fegyveres erőit.

2022. május 07. 10:26
null

A brit védelmi minisztérium jelentése szerint az ukrajnai konfliktus

súlyos áldozatokat követel Oroszország legképzettebb egységeitől.

Legalább egy T–90M, Oroszország legfejlettebb harckocsija megsemmisült a harcokban. A T–90M-et 2016-ban vezették be, és továbbfejlesztett páncélzatot, korszerűsített löveget és továbbfejlesztett műholdas navigációs rendszert tartalmaz.

Száz darab T–90M harckocsi áll szolgálatban Oroszország legjobban felszerelt egységei között – állította a brit hírszerzés, hozzátéve, hogy a rendszer továbbfejlesztett páncélzata, amelyet a páncéltörő fegyverek ellen terveztek, sebezhető marad, ha nem támogatják más haderőelemek.

jelentés szerint Oroszországnak

sok időbe és pénzbe fog kerülni, hogy a konfliktust követően újjáépítse fegyveres erőit.

„Különösen nagy kihívást jelent majd a modernizált és fejlett felszerelések pótlása, mivel a szankciók korlátozzák Oroszország hozzáférését a mikroelektronikai alkatrészekhez” – tették hozzá.

Nyitókép: AFP 

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
M.Lajos
2022. május 08. 18:04
A brit hírszerzés elmehet a bús p....ba, az egykor elismert angolszász hírszerzés/hadviselés immár a múlté, lement a béka nívója alá, internetes videos- játék szintjére, köszönhetően az infantilis mindenbe belekontárkodó " kócos" miniszterelnöknek aki már az USA fenekének melege nélkül képtelen lenne meglenni.
Sany Xepi
2022. május 07. 18:20
Ennyi ukrán győzelem után, elég furcsa, hogy az oroszok még mindig támadnak, ha akarnak.
Kivűlálló
2022. május 07. 17:13
"A britek szerint Oroszországnak sok időbe és pénzbe fog kerülni, hogy a konfliktust követően újjáépítse fegyveres erőit." Erről eszembe jut minden olyan vicc ami úgy kezdődik, hogy: "Angol/Brit tudósok megállapították...." :D
toyoda
2022. május 07. 16:32
Minden nap jön valami győzelmi hír, nem unják ezt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!