Spanyol választási megfigyelők: Az elképzelhető legpolgáribb módon zajlott a vasárnapi választás

2022. április 07. 13:10

„Sokféle elképzelés és prioritás mutatkozott meg, de a magyarok tökéletesen, demokratikus módon tudták ezeket kifejezni” – írják a CEFAS választási megfigyelő missziójának tagjai.

2022. április 07. 13:10

A spanyol választási delegációnak is megszületett a zárójelentése a vasárnapi országgyűlési választásokról.

„A magyarok ismét megválasztották képviselőiket a következő négy évre.

A CEFAS választási megfigyelő missziójának tagjaiként örömmel láttuk, hogy a magyarok az elképzelhető legpolgáribb módon, nagyszerű példáját mutatták meg a hazájuk iránti elkötelezettségnek.

Több mint egy héten keresztül ismerkedtünk az országgal, beszélgettünk közintézmények tagjaival és a civil társadalom szereplőivel, politikai vezetőkkel, egyesületekkel és állampolgárokkal. Ahogyan az várható volt, sokféle elképzelés és prioritás mutatkozott meg, de a magyarok tökéletesen, demokratikus módon tudták ezeket kifejezni.

Vasárnap beutaztuk Magyarországot. Meglátogattuk a szavazóhelyiségeket Budapesten, az ország kisvárosaiban és vidéken. Mindenhol jómodort, udvariasságot tapasztaltunk és láttuk azt, hogy a magyarok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a választásuknak súlya legyen.

Nehéz időket élünk. A COVID-19 világjárvány, az ukrajnai háború vagy a sok európai országban tapasztalható növekvő politikai megosztottság mind rányomhatta volna a bélyegét a magyarországi választásokra. A magyar emberek azonban bebizonyították érettségüket, hisz a kampány során nem volt példa mértéktelen, szélsőséges megnyilvánulásokra, és különösen példásan szavaztak.

Reméljük, hogy a magyar példát egész Európában követni fogják, és Magyarország megkapja a megérdemelt elismerést a józan ész kiemelkedő megnyilvánulásáért.”

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. április 07. 18:21
És természetes megválasztottak egy kis polgárt. Azt látták a széken. Hála Istennek, jól választottak. A legnagyobb karizma volt, van.
Búvár Kund
2022. április 07. 15:27
Bírom, hogy még a saját szbsz küldötteik sem tapasztaltak sehol csalást, pedig ők nagyítóval keresték. Ráadásul ez még így öntökönrugás is volt, mert így még azt sem tudják visitani, hogy elcsalta a fidesz a választásokat! Marad a "hüjevidékizés"! Ami ugye, szavazatok millióit hozza, mint láthattuk vasárnap!
minekkellregisztralni
2022. április 07. 13:56
Akinek van szeme ezt látja. Csak az nem "látja", aki csak azért jön ide, hogy az előre megírt riportjához keressen "tényeket".
Lombi
2022. április 07. 13:51
Az idei választások voltak mindenben a legsikeresebbek. A belpestieket arculütötte, hogy vidéken józaneszű emberek élnek. A nyugati ellenőrök pedig megértették, hogy nálunk alaptermmészet a becsület. Azért ez a kormányunk, mert ilyet szeretnénk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!