Rakétákkal támadták Odesszát

2022. április 03. 08:24

A Fekete-tenger partján fekvő kikötővárosban találat ért egy olajfinomítót, amely kigyulladt. 

2022. április 03. 08:24
null

A helyi önkormányzat a Telegram-csatornáján elmondta, hogy a légvédelem több rakétát megsemmisített. Az EFE spanyol hírügynökség szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy legalább hat, különböző erősségű robbanás történt, amelyek nyomán három helyszínen fekete füstfelhő emelkedett a magasba. Áldozatokról egyelőre nem tudni.

Az orosz hadsereg vasárnap azt ígérte: lehetővé teszi, hogy a külföldiek távozzanak Mariupolból és Bergyanszkból. A külföldiek többsége a háború miatt a kikötővárosokban veszteglő teherhajók legénységének tagja. Mihail Mizincev orosz vezérezredes, a humanitárius reagálásért felelős tárcaközi koordinációs parancsnokság és a Nemzeti Védelmi Irányítási Központ vezetője felszólította az ukrán hatóságokat, hogy garantálják a zöldfolyosók biztonságát.

Eközben a brit katonai hírszerzés közölte, hogy az orosz haditengerészet továbbra is tengeri blokád alatt tartja Ukrajnát, ellehetetlenítve a tengeri utánpótlást. A hírszerzés hozzátette: a Fekete-tengeren található aknák komoly kockázatot jelentenek a hajózásra. A tengeri aknák eredete vitatott, de a britek szerint szinte biztosan az oroszok tevékenységének eredménye.

(MTI)

Nyitókép: YouTube / AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nocens
2022. április 03. 19:55
Na, ezt is megertuk: Magyar nyelven udvozolhetjuk, hogy Odesszat mily nagy sikerrel raketazza a Voros Hadsereg! Iszaak Baabel, a varos hirhedett fia, persze nemigen lepodne meg, ha szaz ev multan visszalatogatna szeretett szulovarosaba es latja eppen az oroszok lovetik.. A moszkovita tarsadalmi megbizottaknak persze se Isten se ember nem szamit, ha arrol van szo hogy udvozolni kell az orosz hadsereg sikereit. Inkabb pusztuljon Odessza, megerdemli..
youngboy
2022. április 03. 17:12
Az amcsik rávették őket, hogy szemtelenkedjenek át Oroszországba robbantgatni. Most megkapják a názikáink. Elseggelik őket.
Akitlosz
2022. április 03. 15:06
"Eközben a brit katonai hírszerzés közölte, hogy az orosz haditengerészet továbbra is tengeri blokád alatt tartja Ukrajnát, ellehetetlenítve a tengeri utánpótlást." Még szép! Ez a nagyon minimum, ami elvárható, ha meg akarják nyerni a háborút. Inkább azt csodálom, hogy a szárazföldi utánpótlást meg sem próbálták elvágni.
elfújta az ellenszél
2022. április 03. 14:03
Az olajfinomítókat és olajtárolókat az ukránok emelték be a legitim célpontok közé a Belgorod elleni támadással. Most sokszorosan kapják vissza. C'est la guerre
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!