Zelenszkij: Újabb tömegsírt találtak Kijev megyében mintegy 900 holttesttel

2022. április 29. 21:20

„Lesznek következmények, lesz nyomozás, aztán lesz népszámlálás” – hangsúlyozta az ukrán elnök.

2022. április 29. 21:20
null

Újabb tömegsírt találtak Kijev megyében mintegy 900 ukrán civil holttestével, miután kivonultak az orosz csapatok a területről – közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken lengyel újságíróknak adott interjújában. Az államfő kijelentette: annak ellenére bukkantak ekkora tömegsírra, hogy az oroszok a holttestek egy részét krematóriumokban égették el.

– mondta Zelenszkij. Az ukrán elnök kitért arra is, hogy a nemzetközi intézmények szerinte időnként lassan dolgoznak, és nem biztos, hogy el tudják számoltatni a felelősöket, „ilyen vagy olyan bizonyíték hiányában, pedig vannak tanúk, akik mindent láttak”. Hozzátette, hogy

a mobil krematóriumokat, amelyekben az orosz katonák elégették az áldozatok holttesteit, úgyszintén visszaviszik Oroszországba.    

Túl lassú a tárgyalások folyamata

Az elnök kiemelte, hogy az ukrán hatóságok szerint mintegy 500 ezer ukránt vittek erőszakkal és jogellenesen Oroszországba. Úgy vélekedett, hogy az ukrán ügyészség és a rendfenntartók minden bizonnyal megtalálják és elítélik a polgári lakosság elleni bűncselekményekben érintett összes orosz „megszállót”.

„Ukrajna számára fontos, hogy nemzetközileg elismerjék: az oroszok követtek el ilyen bűncselekményeket, és Oroszországnak történelmi felelősséget kell viselnie ezért a háborúért" – hangsúlyozta. Zelenszkij a háború befejezésére irányuló tárgyalásokra rátérve úgy vélekedett,

nagy a kockázata annak, hogy mindenfajta párbeszéd megszakad az orosz féllel.

Az elnök szerint most túl lassú a tárgyalások folyamata. Megfogalmazása szerint zajlanak ugyan egyeztetések az ukrán és az orosz tárgyalóküldöttségek között videokonferencia útján, de „mind tudjuk, hogy (orosz oldalon) mindent egy ember dönt el" – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnökre utalva. Ezért – mint mondta – meggyőződése, hogy a fontos kérdésekben döntés csakis Ukrajna és Oroszország elnökének találkozóján születhet.

(MTI)

Kép forrása: Youtube

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
europész
2022. április 30. 23:20
900-as tömegsír Kijev megyében?Hol ,merre?Ja majd azt pár nap múlva majd kitalálják,vagy megsúgják Brüsszelből ha az USA megadja nekik a koordinátákat. A krematóriumban pedig ha elégetik a holttesteket akkor egyenként kb. 15 köbméter földgáz szükséges.
1000bocs
2022. április 30. 13:03
Figyelj Zelenszkij. Mivel nem engedtek független vizsgálatokat, miért szerénykedsz? Legyen mindjárt kétmillió mondjuk. Miért kilencszáz? Ennyi embert fegyvertelen civilt gyilkoltatok le?
Málaga21
2022. április 30. 10:56
Repülő krematóriumok lesznek azok. De lehet, hogy műhold krematóriumok.
Vasgyari Tibi
2022. április 30. 10:11
Nem tudom megítélni, hogy mennyi az igazsagtartalma ezeknek, de azt tudom hogy Ukrajna zs kategóriás színész vezetője azt szeretne hogy minden oroszt gonosz, embertelen szornyetegnek lásson a világ, akiket ki kell közösiteni, megsemmisíteni, lehetőleg örökre. Viszont azt tudjuk hogy pont ezeket tette Ukrajna 2014 óta a szakadarokkal, illetve a történelem során lengyelekkel, zsidókkal, magyarokkal. Mikor látnak at a manipulátor Zelenszkijen végre? A békére kell törekedni, és elgondolkozni miért is tört ki a háború? Azt kell orvosolni, a sovizmusbol eredő gyűlölködést feloldani. Ha nem ezt teszik továbbra is nyílt marad a seb, és újabb háborúk lesznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!