Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Ledöntötték Zsukov marsall szobrát Harkivban

2022. április 17. 20:05

Majd elvitték egy szeméttelepre.

2022. április 17. 20:05
null

Az ukrajnai Harkiv városában ledöntötték a második világháború szovjet parancsnokának és hősének, Georgij Zsukov marsallnak az emlékművét – írja a BBC.

A közösségi médiában terjedő videofelvételeken látható, amint a mellszobrot ledöntik a talapzatáról. Tatjana Topcsij helyi tisztviselő a Suspilne ukrán műsorszolgáltatónak elmondta, hogy az eset nagyon gyorsan, helyi idő szerint 11 óra körül történt, és hozzátette, hogy nem tudja, ki volt a felelős. A város helyi hatóságai régóta ellenzik az emlékmű lebontását.

 

 

Zsukov marsallt a második világháború legfontosabb szovjet parancsnokaként tartják számon. Kulcsszerepet játszott a sztálingrádi és a kurszki csatában, és ő irányította a Berlin elleni végső támadást. Az emlékmű eltávolításának módját sok orosz valószínűleg komoly provokációnak fogja tekinteni – jegyzi meg a BBC.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kishal
2022. április 20. 12:22
Ezt speciel szláv belügynek tekintem...
Dunhill67
2022. április 18. 21:06
nem tisztem védeni egyetlen orosz (főleg szovjet) volt hadvezért,de....arra nem gondolnak,hogy ha nem lett volna Zsukov akkor a mostani háború sem lenne?....mivel olyan,hogy ukrajna nem létezne :)
NTLLK
2022. április 18. 15:29
Nehéz tagadni, ez a hír bizonyos elégtétellel tölt el.
manitowoc
2022. április 18. 13:16
Zsukov marsall, a Coca Cola rajongója, akinek kérésére Coca-Cola cég (kormányzati utasításra) "elkészítette a szigorúan titkos White Coke-ot, vagyis fehér kólát, amiből minden színezőanyagot kivontak. Az íze tökéletes, édes kólaíz volt, de teljesen átlátszó, mint a víz, vagy - és Zsukov álcázása szempontjából ez volt a legfontosabb - a vodka. A fehér kólát a jellegzetes, ívelt kólásüveg helyett egyszerű, egyenes oldalú palackokba töltötték, nem címkézték fel, és egy sima fehér kupakkal zárták le, amit vörös csillag díszített. A tökéletesen álcázott, speciális kólát Ausztriában gyártották és palackozták, majd a hivatalos szovjet export-import bürokráciát kikerülve szállították le Zsukovnak, 50 rekeszenként." Teljes cikk: https://index.hu/tudomany/til/2015/04/21/a_coca-cola_sajat_kolat_gyartott_a_szovjet_haborus_hosnek/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!