Felgyújtotta magát egy klímaaktivista Washingtonban

2022. április 25. 20:20

Az Egyesült Államok legfelsőbb bíróságának épülete előtt hajtotta végre akcióját, amelybe belehalt.

2022. április 25. 20:20
null

Wynn Bruce pénteken, a Föld napján  18.30 körül gyújtotta fel magát az épület előtt, ahonnan mentőhelikopterrel szállították kórházba, de végül szombaton belehalt a sérüléseibe – írta hétfőn a Skynews.

A nyomozók nem találtak Bruce-nál sem kiáltványt vagy bármilyen feljegyzést, ami magyarázná a tettét. Azonban a Facebook-oldalán ráakadtak egy kommentre, amelyben megadta a dátumot, és mellé egy tűz emojit tett.

A komment egy, az éghajlatváltozás globális hatásairól szóló bejegyzésre reagált.

Bruce egy buddhista közösségnek is a tagja volt, és azt tervezte, hogy legalább egy évre elvonul.

„Ez a tett nem öngyilkosság. Ez egy mélységesen félelem nélküli együttérzés, amely felhívja a figyelmet a klímaválságra” – idézte a portál Dr. Kritee, klímatudóst és zen buddhista papot, aki Bruce barátja volt.

Nyitóképen Bruce Wynn, fotó: képernyőfotó

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2022. április 28. 16:14
" már maguk a gazdák kezdték meg a vizek visszatartását a saját földjeik védelmében" Egyesek közülük tehát ezt a saját érdeküknek látják? Vajon milyen gyakori lehet ez? Más gazdák vajon miért nem látják így? Váradi József szerint jellemző az ellenállás, elutasítás ezzel a lehetőséggel szemben a földek birtokosai részéről.
csjanos
2022. április 27. 09:56
.....jó példa az eszme-társainak...
simonvitéz
2022. április 27. 09:12
Szegény hülye. De ugye a nukleáris háború miatt nem kell aggódnunk, hiszen az mindössze bármelyik percben bekövetkezhet.
kubota
2022. április 26. 18:56
Remélem, a többi "sötétződ" elleste a technikáját!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!