Ukrajna bosszúra éhes: azonosíthatták a „bucsai mészárost”

2022. április 05. 09:18

A halottak között kisgyerekeket is találtak, Azatbek Omurbekov alezredest vádolják a népirtásért.

2022. április 05. 09:18
null

Az ukrán hírszerzés nagy valószínűséggel azonosította a bucsai vérengzés felelősét, annak az orosz egységnek a parancsnokát, amely korábban elfoglalta a kijevi agglomerációhoz tartozó, de az oroszok által már kiürített települést, írja az Index.

Bucsában 410 meggyilkolt civil áldozatot találtak eddig a várost visszafoglaló ukrán erők,

akik azt ígérik, hogy „levadásszák” a bucsai mészárost. Ahogy arról az Index beszámolt, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is járt a hétvégén Bucsában, és könnyeit törölgetve nyilatkozott arról a szörnyűségről, amit az orosz hadsereg által kiürített településen látott. „Nagyon nehéz megszólalni, sőt, tárgyalni az oroszokkal, amikor az ember szembesül ezzel a látvánnyal” – mondta Zelenszkij Bucsában. „Megkínzott, megfojtott, megcsonkított emberek holttestei hevernek az utcákon, pincékben. Ez már népirtás.”

Hozzátették: Szergej Lavrov külügyminiszter csípőből az ukránok által megrendezett provokációnak nevezte a bucsai – feltételezhető – tömeggyilkosságot, amelynek eddig több mint 400 áldozatát fedezték fel a romok között. Időközben az ukrán hírszerzés, illetve a Tretyja Szila nevű tényfeltáró civil szervezet tudni véli, hogy ki a felelős a Kijev-környéki településeken végrehajtott vérengzésért. Bucsát az 51460-es kódszámot viselő orosz egység, a 64-es gépesített lövészzászlóalj foglalta el, amely a Távol-Keletről, Habarovszk térségéből érkezett. Parancsnoka bizonyos Azatbek Omurbekov alezredes – közölte az ukrán felderítés.

Omurbekov alezredes, a „bucsai mészáros”

Omurbekov – a neve alapján – kirgiz etnikumú lehet, de többet egyelőre nem tudni róla.

Ukrán sajtójelentések szerint a halottak között összekötözött kezű kisgyermekeket is találtak, sőt, az oroszok sok kutyát is agyonlőttek.

Irpinyben és Dmitrijevkában is találtak kivégzett civileket, nem csak Bucsában.

Az oroszok szerint ők humanitárius segélyt adtak Bucsának, nem gyilkoltak

Ezzel szemben Anatolij Antonov,

a Washingtonba akkreditált orosz nagykövet mindent tagad.

„Az orosz hadügyminisztérium visszautasítja ezeket a képtelen vádakat. A csapataink már március 30-án kivonultak Bucsából, az ukránok azonban csak három nappal később adtak híreket erről a feltételezett mészárlásról. Miért hallgattak napokon át? Most meg hirtelen szenzációhajhász felvételekkel álltak elő, hogy befeketítsék az orosz hadsereget. Határozottan kijelentem, hogy egyetlen civil sem szenvedett el kínzást, amikor a mi csapataink ellenőrizték Bucsát. Ellenkezőleg: 452 tonna humanitárius segélyt, élelmiszert adtunk a bucsaiaknak.”

Szóval,

folyik a két ország közötti információs háború,

a valódi, fegyverekkel viselt háború mellett, írják. Mindenesetre az ukránok bosszút esküdtek, és ígéretet tettek, hogy – szavaikkal – levadásszák a bucsai vérengzésért felelősnek tartott Omurbekov alezredest.

Kép forrása: Twitter

Összesen 489 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aetius I
2022. április 06. 06:40
Sok háborús bűnös van az orosz hadseregben, Omurbekov csak a jéghegy csúcsa. Maga Putyin is háborús bűnös, ez teljesen egyértelmű. A hágai nemzetközi bíróságnak sok ügyet kell majd kivizsgálnia, ha egyszer eltűnik a színről Putyin.
fejedlm
2022. április 05. 20:39
Amikor 2014-ben az ukránok rakéta támadták Luhanszkot lett egy csomó halott. A helyiek azonnal fotózták őket és ment fel az internetre. Itt napokig hevertek a halottak és senki sem dokumentálta a helyiek közül. Eléggé kevéssé hihető. http://poorworld.net/Ukraine/Ukraine6.htm Így néznek ki a halottak, nem úgy, mint Bucsaban. Köszi a linket az egyik fórumozónak.
cornelius#
2022. április 05. 19:24
Háborúban mindig az igazság az első áldozat. A hírekben a halottak és az orosz katonaság közötti kapcsolat azonnal létrejött, tényeken alapuló adatok vagy független vizsgálat nélkül, amelyek alátámasztották volna az Orosz hadsereg felelőségét.
B_kanya
2022. április 05. 17:17
Mondjuk egy hete volt, hogy egy idős pár elhajtott három-négy ruszkit, akik nem is tejfelesszájú húszéveseket. Némi kiabálás volt, de ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!