Erős robbanásokról számoltak be Harkiv és Mikolajiv térségéből

2022. április 11. 09:14

Az ukrán vezérkar szerint az oroszok újabb offenzívákat indítanak Kelet-Ukrajna elfoglalásáért.

2022. április 11. 09:14
null

Az ukrán sajtó hétfőre virradóra erős robbanásokról adott hírt az északkeleti Harkiv és a déli fekvésű Mikolajiv térségéből – írta a hirado.hu.

A kijevi vezetés folytatja a mozgósítást

„Az orosz hadsereg továbbra is a kelet-ukrajnai minimáltervének megvalósításán dolgozik” – közölte hétfőre virradóra Hanna Maljar, az ukrán védelmi miniszter helyettese. A védelmi tisztségviselő, akit az UNIAN ukrán hírügynökség idézett beszélt arról is, hogy

a kijevi vezetés időközben folytatja a mozgósítást és az újoncok kiképzését.

Újabb offenzívától tartanak

Az ukrán vezérkar azzal számol, hogy az orosz csapatok hamarosan újabb offenzívát indítanak Kelet-Ukrajna teljes elfoglalása érdekében. Ehhez jelenleg Oroszországból újabb alakulatok érkeznek és feltöltik a leharcolt egységeket. A támadások súlypontjai várhatóan Harkiv és Szlovjanszk lesznek.

Nyitóképen füst száll fel Harkiv városából. Fotó: MTI/EPA/Roman Pilipej

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makám
2022. április 11. 10:40
"Mikolajiv térségéből" hello tót s-300, viszlát tót s-300.
B_kanya
2022. április 11. 10:07
Szóval hol van az az ukrán harccsoport, ami 2014 óta futott ATO néven, most Joint Forces Operations, 80-120 EZER emberrel? Ez a harccsoport 2014 óta, a minszki megállapodások magasról letojva, többször megpróbálta vérbe folytani a donbasszi szakadár területeket, ezt hol a donyecki traktorosok és bányászok vérrel, hol az Orosz Föderáció csapatösszevonásai elrettentéssel akadályozták meg. Szóval hol volt ez a 100+ ezer ember az invázió megindulása előtt és hol vannak most?
B_kanya
2022. április 11. 10:02
Kijevi Rusz vagy Kyivi Uk? :)
WilliamShakesperes
2022. április 11. 10:01
https://moszkvater.com/arulkodo-sorozatszam/ Ezt kellene a Mandinak szemlézni! Első perctől világos, hogy az ukránok bosszút álltak az oroszbarát városon! Odacsődítettek a városvezetők (Kijevből kinevezett ukránok) 4000 embert azzal, hogy elutazhatnak, vonat sehol a láthatáron, óriási tömeg, majd jön a rakéta. Az áldozatok gyerekek, idősek. 30 perc múlva már tele volt vele a nyugati sajtó, hogy az oroszok... Zelenszkij a könnyeit törölgeti. Ügyes, és aljas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!