Orosz diplomáciai levél: terrortámadások érhetik a cseh fegyverszállítmányokat

2022. április 16. 17:06

Csehország szövetségesei is hasonló üzenetet kaptak.

2022. április 16. 17:06
null

Oroszország diplomáciai levélben jelezte Csehországnak, hogy az ő engedélyük nélkül nem lehetne szovjet eredetű fegyvereket adniuk más országoknak – írta szombaton az Expatz.cz értesüléseire hivatkozva az azonnali.hu.

A levélről Jan Lipavský külügyminiszter tájékoztatta a nyilvánosságot, majd azonnal noszensznek is nevezte az egészet, ami csak arra jó, hogy hamis információkkal is megpróbálják megakadályozni a csehek által nyújtott támogatást Ukrajna felé. 

A politikus elmondta továbbá, hogy azt is előrejelzésnek tekinti, hogy márciusban a csehországi orosz nagykövet jelezte feléjük: 

terrortámadásokra számítanak a nyugati fegyverszállítmányok körül

– hívták fel a figyelmet a cikkben.

Csehország szövetségesei is hasonló üzenetet kaptak

„Ezt egyértelmű fenyegetésként értelmezzük, arra Oroszország maga is szabotázst készített és készít elő. Az orosz fél ezen felül bejelentette, hogy képtelen lesz megakadályozni ezt a szabotázst, amit mi úgy értünk, mint egy újabb Oroszország által küldött fenyegetéssorozatot” 

– mondta, hozzátéve, hogy a tudomása szerint Csehország szövetségesei is hasonló üzenetet kaptak.

Bár Csehország biztonsági okokból nem részletezte az Ukrajnának nyújtott támogatása részleteit, nagyjából 1,1 milliárd korona (nagyjából 16 milliárd forint) értékben adtak harckocsikat és egyéb fegyvereket az orosz agresszió megállítására – derült ki az azonnali.hu írásából.

Nyitókép: Alexander NEMENOV / AFP

Összesen 306 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hannah184
2022. április 17. 07:27
A csehek már korábban is adtak el fegyveteket az ukránoknak. Válaszul a ruszkik felrobbantottak a cseheknél egy fegyver v löszer raktárt ez kb 2 éve történt. BÉKEIDÖBEN!... Gondolkodjunk!
Dezsőke
2022. április 16. 22:24
békét
Magyarvagyoknemturista
2022. április 16. 21:35
Csinálják csak! Jövőre a térképen Csehország területe Cseh sivatag nevet fogja viselni.
AntiSorosWeapon
2022. április 16. 21:33
Itt az ifedeje
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!