Gyermekeik testére írják fel a fontosabb adatokat az ukrán anyák

2022. április 05. 14:52

Egyes feltételezések szerint a legrosszabbra készülhetnek.

2022. április 05. 14:52
null

Lulija Mendel, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábbi sajtótitkára Twitter-oldalán osztott meg egy képet, amelyen ukrán anyák állítólag gyermekeik testére írják a nevüket és a családi elérhetőségek listáját.

A szülők azért teszik mindezt a feltételezések szerint, hogy a gyerekek biztos kezekbe kerüljenek, abban az esetben, hogyha a felnőttek életüket veszítenék menekülés vagy támadás következtében – írja az Index.

Nyitóképen egy menekült család érkezik Beregsurányba. Fotó: MTI/Balázs Attila

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2022. április 05. 15:29
A karjára tett szalagra kell írni. Meg a kabátja belső részébe. A jobb (gyerek) kabátokban eleve van olyan címke, amire lehet írni. (a hátára írt adatokat csak akkor lehet elolvasni, ha levetkőztetik őket. Elveszni viszont bármelyik kisgyerek tud, nem kell hozzá még háború sem, olyankor meg jól jön egy telefonszám, amikor megtalálják.) Ráadásul miért nem cirill betűkkel írják? Ja, mert a propaganda olyan országokra szól, ahol csak latin betűs írást ismernek?
nyúlgerinc
2022. április 05. 15:24
Késsel, vagy bicskával, ahogy az Azov brigád harcosai csinálják az orosz lakossággal Mariupolban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!